Annonse
Hjem Nyheter Ny topp-SUV fra Opel, og den kan lades

Ny topp-SUV fra Opel, og den kan lades

Opel er godt inne i sin elektrifisering, og nå har tiden kommet til SUV-flaggskipet Grandland X.

Et av bilmerkene som virkelig har gjort seg bemerket i den nye tidsalderen er Opel, som var tidlig ute med elbilen Ampera-e. Det resulterte ikke bare i positiv omtale, ettersom bilen havnet i en skvis da Opel ble solgt fra amerikanske GM til franske PSA.

Men tyskerne kjører uansett på med sin satsing, og skal elektrifisere hele sin flåte innen 2024 via en plan som er kalt PACE.

Og nå er tiden kommet til et av flaggskipene, SUV-modellen Grandland X.

Vi snakker ikke om en ren elbilversjon, men en ladbar hybrid (PHEV) som også får en brukbar elektrisk rekkevidde.

Saken fortsetter under Annonsen

Grandland X er den største av Opels tre SUV-modeller som også inkluderer Crossland X og Mokka X, og den skal nå komme med en 1,6-liters bensinmotor på 200 hestekrefter koblet sammen med to elmotorer. Den spesifikke modellen er kalt Grandland X Hybrid4.

Dette gir bilen totalt 300 hestekrefter, med et forbruk oppgitt til 0,22 liter på mila og et CO2-utslipp på 49 gram per kilometer.

Dette gjør at de sprinter opp til 100 km/t på rundt 6,5 sekunder, og har en toppfart på 219 km/t.

Opel har kommet så langt med denne hybridversjonen at de skal åpne for internasjonalt salg neste uke, og håper å starte leveringen av PHEV-modellen i starten av neste år.

Den nye rekkeviddestandarden for de ladbare hybridene lyder nå på minst 50 kilometer, og det er akkurat det Grandland X klarer på ren elektrisk kraft.

Ladetiden via en 7,4 kW veggboks er oppgitt til rundt 1 time og 50 minutter.

Produsenten har gjort det ganske så enkelt når det kommer til kjøremoduser, som består av fire ganske så enkle og forståelig valg. Electric, Hybrid, AWD og Sport. Så ja, Grandland X Hybrid4 kommer som firehjulstrekk også.

Den får også denne en-pedal-løsningen vi har sett stadig flere kommer med, og som er en slags ekstremvariant av regenerering av bremsekraften.

Normalt når bilen bremser så genereres det bremsevarme, og denne omdanner en Grandland X om til energi og lader opp batteripakken i samme slengen. Dette skal i snitt gi Grandland X en rekkevidde på ekstra 10 prosent.

Men med en-pedal hvor det holder å løfte foten fra gasspedalen for å bremse gjøres dette enda mer ekstremt, og selv når man skal stoppe helt opp holder det å slippe gasspedalen.

Grandland X Hybrid4 er altså en del av den nye generasjonen biler Opel har på gang, og de skal i tiden framover også komme med nye elektrifiserte versjoner av Corsa, Zafira, Vivaro og en etterfølger til Mokka X.

Her er flere bilder av den kommende hybridmodellen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
81FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker