Annonse
Hjem Elbiler En liten el-sjarmør har fått navn

En liten el-sjarmør har fått navn

Samme dag som Volkswagen avslørte at deres kommende elbil skal hete ID. 3 bekreftet også Honda navnet på sin lille elektriske bil.

Volkswagen holdt kortene tett til brystet rundt navnet på sin kommende elbil i den elektriske ID.-serien, og det gikk faktisk så langt at noen medier begynte å kalle den «Neo» ‒ etter at et rykte begynte å gå at det faktisk var navnet.

Det skulle den dog ikke hete, for Volkswagen valgte talløsningen vi blant annet finner hos BMW. Elbilen på størrelse med Golf endte opp som ID. 3, og dermed holder de 1 og 2 åpne for enda mindre elbiler i ID.-serien.

Honda har ikke vært like kryptiske rundt deres lille urbane elbil. De viste fram det aller første konseptet av bilen i 2017, og den het da Urban EV Concept.

To år senere, under Genève Motor Show i mars, hadde den plutselig et annet navn. Da kalte de elbilen Honda E Prototype, og det var et hint i megaklassen.

Saken fortsetter under Annonsen

For nå er navnet også offisielt, og den skal kun hete Honda e.

Bokstaven står selvsagt for Electric, eller Elektrisk på norsk.

Den kompakte bybilen blir den første fra Hondas nye elbilplattform, og er noe helt ulikt det vi har sett fra konkurrentene.

For sjekk denne lille sjarmøren:

Honda har hårete elektriske mål om at to av tre biler de selger i Europa i 2025 skal være nullutslippsbiler (de har også hydrogenbiler), og e blir den første helelektriske i denne satsingen.

Honda har tidligere sagt at E skal i produksjonen allerede i år, så den bør ikke være altfor langt unna.

Slik ser prototypen vist i Genève ut på innsiden:

Men det er ikke alt de har av nyheter.

Den japanske produsenten introduserte et nytt hybridsystem kalt i-MMD til den nye CR-V Hybrid, og dette systemet arver nå en helt ny Jazz.

Den populære bybilen kommer nå i en ny generasjon, og med et helt nytt hybridsystem blir nok den lille bilen ganske så drivstoffgjerrig.

Nye Jazz får premiere under Tokyo Motor Show senere i år.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker