Her er de første produksjonsklare Volvo EX30 på plass i Norge. (Fotos: Volvo)

Nå er Volvo EX30 på plass i Norge

De første eksemplarene av Volvo EX30 har rullet inn på Drammen havn.


I vår kom den første offisielle meldingen om at Volvo hadde noe oppsiktsvekkende på gang, for da kom første hintet om en helt ny og ganske kompakt elbil.

Men vi måtte dog vente til sommeren før vi fikk et skikkelig blikk på hva dette er for noe, og ikke så veldig overraskende er EX30 en liten SUV som er den mest bærekraftig av alle bilene i Volvos lange bilhistorie.

Og de har dårlig tid, for på samme tid som de viste den fram for pressen ble det også åpnet for bestillinger ‒ og det er ikke bare størrelsen som er liten. Startprisen er nemlig ganske hyggelige 321.900 kroner, mens rekkevidden er opptil 475 kilometer.

På samme tid meldte Volvo at de første skulle komme til Norge i løpet av 1. kvartal 2024, og de er til å stole på.

For nå kan Volvo Norge melde at de første eksemplarene av EX30 har ankommet gamlelandet, og mer eksakt seks utgaver som skal brukes til tester. Det betyr også at kundebilene ikke er langt unna.

Som det hør og bør var det administrerende direktør Rita Kristin Broch som tok imot de første baby-Volvoene.

– Det er utrolig spennende at de første EX30-bilene endelig er på norsk jord, sier Borch.

‒ EX30 har fått en varm mottakelse både her hjemme og i utlandet, og vi både tror og håper at den kommer til å bli et vanlig syn på norske veier i årene framover.

1. kvartal betyr tidsrommet januar til mars, og Borch har en god nyhet for de kundene som er først i køen.

– Nå skal disse testbilene kjøres av det norske teamet noen uker, før de første kundebilene kommer til Norge i januar. Vi ser virkelig frem til at kundene snart skal få oppleve bilen, sier Broch.

Volvo er mest kjent for biler som ligger i en prisklasse rundt en halv million kroner og oppover, men EX30 baner altså vei for å nå kunder som ikke har lyst eller kan bruke så mye penger på en ny bil. Men ikke tro at Volvo har tatt noen snarveier for å senke prisen.

EX30 er faktisk blant de sju som har tatt seg til finalen i kampen om å bli årets bil her i Europa, og den lille elbilen er også med i kampen om å bli årets bil i verden hvor jurymedlemmene nå er i gang med de første testene.

 

I tillegg til å være Volvos modell med lavest karbonavtrykk kan også EX30 skryte av å være den raskeste i familien ‒ 0-100 km/t går unna på 3,6 sekunder.

– Det er veldig gledelig at EX30 har fått en varm mottakelse, sier Borch.

‒ Volvo har tenkt mye nytt med denne bilen, både med tanke på design, bærekraft, teknologiske løsninger og interiørvalg – og det er tydelig at dette blir lagt merke til.

De seks første bilene som har fått norsk jord under dekkene skal brukes til interne tester, men ingen fare ‒ de første kundebilene er på vei.

Volvo Norge sier altså at de første kundene kan forvente sine biler allerede i januar, mens de som bestiller en Volvo EX30 nå kan forvente seg levering i løpet av 2. kvartal 2024.

Og skal vi måle etter bildet under så ser det jo ut til at Volvo har klar en del EX30 allerede:

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil Volvo Volvo EX30