Annonse
Hjem Nyheter Nå kommer Android Auto på norsk

Nå kommer Android Auto på norsk

Ventetiden er endelig over, for nå er det endelig klart for den offisielle norske versjonen av Android Auto. Og det setter nok tusenvis av nordmenn pris på.

Uansett som du kjører en Smart, Fiat, Ferrari eller Lamborghini, eller noe midt imellom, er sjansene store for at bilen din støtter Android Auto. For godt over 50 merker, opp mot 400 modeller og totalt 100 millioner biler støtter ifølge Google dette, noe som gjør det mulig å koble en Android-basert enhet opp med bilens infotainmentssystem.

Det betyr at alle med for eksempel en Android-basert mobil kan bruke denne sammen med en Android Auto-kompatibel bil, og dermed blir det mulig å vise Android Auto-apper og tjenester på skjermen i dashbordet.

Og ettersom Android hører hjemme i det digre Google-universet, betyr det tusenvis at apper og en drøss med smarte tjenester.

Utfordring her hjemme har vært at Google ikke offisielt har sluppet Android Auto i Norge, men det skjer altså nå.

Saken fortsetter under Annonsen

For når du leser dette har Android Auto endelig rullet ut versjonen for Norge, noe som selvsagt gjør det enda enklere for nordmenn å benytte seg av dette.

Dermed kan nordmenn med Android Auto be Google om å spille musikk, sende meldinger, gi veibeskrivelser og mer, alt mens de har blikket på veien og hendene på rattet.

(Foto: Google)

Store infoskjermer kan faktisk gjøre kjøringen mer usikker og ta fokus fra trafikkbildet, men det kommer stadig bedre løsninger som skal gjøre skjermbaserte biler tryggere. Android Auto støtter Google Assistant, og dette åpner for talekommandoer kombinert med integrerte kontroller (som rattknapper), noe som ifølge Google skal redusere distraksjoner under bilkjøring.

Det er altså en voldsom mengde biler som støtter Android Auto, og alle som har mobiler med Android 10 eller nyere kan koble telefonen direkte til Android Auto-kompatible biler. De med Android 9 eller eldre kan laste ned Android Auto-appen «Android Auto» fra Google Play Store slik at de kan koble seg til bilen.

Android Auto må ikke forveksles med Android Automotive, som er et operativsystem som blant annet Polestar 2 er utstyrt med. Her har Google bygd opp hele infotainmentssystemet, og kommer dermed på en måte med Android Auto innebygd.

Polestar 2 åpner også for at tredjeparts selskaper som lager apper, og dermed er det i teorien mulig at du kan lage en app som dukker opp som en integrert app i en Polestar. Kult, eller?

Dette har faktisk allerede skjedd, for utviklerne bak A Better Route Planner (ABRP) gjorde en så imponerende god jobb at Polestar nå har integrert den i Polestar 2.

Dette er en populær app blant elbilførerne, og ruteplanleggeren tar hensyn til ytre faktorer i tillegg til parametere tilgjengelige fra selve bilen som ladetilstand (SOC) og energiforbruk. Andre faktorer som påvirker rekkevidden, som kjøretøybelastning og om bilen er utstyrt med takboks eller tilhenger, kan også kalkuleres inn.

I Polestar 2 kan reiseruten overføres til Google Maps og det integrerte navigasjonssystemet.

(Foto: Polestar)
(Foto: Polestar)

‒ Vi oppdaget raskt at vi trengte å få ABRP på plass i Polestar 2. Takket være Polestars åpne plattform og portal for utvikling og Android Automotive OS emulator, kunne vi jobbe med appen før vi gikk til Polestar med forslaget. Vi har en stor brukerbase som består av veldig dedikerte el-bilsjåfører som stoler på ABRP. Og nå som den er integrert i Polestar 2, trenger de ikke å planlegge på og være avhengig av mobilen når de kjører, sier Bo Lincoln, grunnlegger av ABRP.

Nordmenn med Android-telefoner kan selvsagt også bruke denne appen, og ikke minst de mange appene som støtter Android Auto. For nå er det endelig lansert også her i Norge.  

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,122FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker