Sammen med kunstig intelligens er det mulig å tegne noen fantastiske bilder av Twingo. (Fotos: Renault)

Nå kan du (og AI) tegne en ekte Twingo

Renault feirer 30 år med Twingo på en ganske så morsom måte. For du kan med hjelp av AI lage en bil som faktisk blir bygd på ekte.


Mange av de litt eldre husker nok Renault 4 og Renault 5, og sistnevnte får også et nytt liv når den kommer i helelektrisk og moderne form.

Den bilen som tok over for de to ganske ikoniske franske bilene het Twingo, og ble presentert første gang på Paris Motor Show høsten 1992. Året etter var den på plass i markedet, og den lille favoritten runder altså 30 år i 2023.

Siden har Renault kommet med to nye generasjoner av bilen, en i 2007 og en i 2014, og for de som lurer på hvorfor den heter Twingo så har vi forklaringen. Det er nemlig en kombinasjon av twist, swing og tango, så det svinger bokstavelig talt av den lille bilen.

Ifølge merket selv er Twingo fortsatt nesten like smidig som det navnet sier, og følger Renaults konsept med voiture à vivre ‒ biler for livet.

De vil at den skal være underholdende, morsom, fargerik, praktisk og allsidig, og følger dermed det berømte slagordet «à vous d’inventer la vie qui va avec». Det betyr ifølge vår særdeles dårlige skolefransk noe i nærheten av «det er opp til deg å finne veien i livet».

Den veien vil franskmennene gjerne at du finner for en meget spesiell Twingo. Men du får hjelp, nemlig via AI. Ja, kunstig intelligens som i dag diskuteres i skolevesenet. Denne er nemlig blitt så flink til å samle info at den kan skrive oppgaver som er nær perfekte ved å bruke åpne kilder.

Men AI blir også diskutert innen kunsten, for her kan digitale roboter scanne millioner av verk som ligger tilgjengelig og lære seg å skape kunstverk inspirert av disse. Her lurer ekspertene i dag på hvor grensen går for inspirasjon kontra kopi.

AI kan også lage mer fotografiske bilder, og det er dette du kan utnytte når det kommer til å designe «livets Twingo».

‒ Når kunstig intelligens først ble tilgjengelig for eliten innen teknologi, er den nå åpen for alle kun via tre klikk, sier Arnaud Belloni, Global Chief Marketing Officer.

‒ Denne ferske tilgjengelige teknologien gjør det mulig for alle å låse opp kraften som ligger i fantasien. Vi ønsket å hylle den ikoniske Twingo ved å gi alle muligheten til å ta del i den kreative prosessen. Vi kommer til å presentere den første utstillingsbilen produsert ved hjelp av kunstig og menneskelig intelligens, direkte generert fra designene vi mottar.

Med andre ord. Den kreasjon de faller mest for vil bli laget på ordentlig.

«På flukt, under vann, i verdensrommet, laget av sjokolade... Mulighetene er uendelige!» melder og viser Renault selv.

Sammen med kunstig intelligens er det mulig å tegne noen fantastiske bilder av Twingo. (Fotos: Renault)

Her har du virkelig en stor sjanse til å skape en bil som faktisk blir laget, og ikke tro at du trenger å være en data- eller designekspert for å lage et AI-bilde. Det er nemlig særdeles enkelt.

Fra 1. februar til 31. mars blir det mulig å skape, se for seg og finne opp en kul og eventyrlig Twingo ved å bruke generative AI-verktøy som Midjourney, Stable Diffusion og Dall-E, melder Renault.

Og ved ganske enkelt å skrive inn noen få nøkkelord, kan brukere utnytte disse svært effektive og lett tilgjengelige bildegeneratorene som kan skape utrolige bilder, noe du selv kan se under.

Deretter er det bare poste kunst(ig)verket på sosiale medier med hashtaggen #ReinventTwingo, og du er med i konkurransen.

Renault sier at digital teknologi er en stor ressurs for bilindustrien, og at de allerede utnytter dette på flere områder.

De bruker AI for eksempel ved å inkorporere dette i visuelle kontroller som en del av produksjonslinjen, og dette åpner for enda mer kontroll og kvalitet ved anlegg i tillegg til prediktivt vedlikehold og optimalisering og kontroll av energiforbruk.

Og de blir også den aller første bilprodusenten som kombinerer kunstig og menneskelig intelligens i utformingen av en utstillingsbil – og den kan du altså stå bak.

Her er noen eksempler på hva AI sammen med Renault har tegnet:

Les også:

Les mer om:

Nyheter