Annonse
Hjem Nyheter Nå forsvinner «saldo-lyset»

Nå forsvinner «saldo-lyset»

Kvitteringslyset som blinker når du kjører gjennom et bompengepunkt slukkes om tre uker.

Moderne tider har for lengst innhentet bompengebransje. De som har noen år på baken husker løsningen hvor man måtte stoppe opp og fysisk betale de kronene det kostet, men nå er det meste rundt innkrevingen digitalisert og automatisert.

En ting som dog henger igjen er kvitteringsblinket når du passerer et bompengepunkt. Slike signalstolper står ved hver eneste bomstasjon i Norge, og har i dag liten funksjon for trafikantene ‒ foruten å være litt irriterende.

For ja, vi skjønner at vi må betale, men minn oss nå ikke på det da!

Statens vegvesen har da heller ikke sett helt poenget med dette «saldo-lyset», og sendt ut et forslag om å slukke det for godt på en ekstern høring.

Saken fortsetter under Annonsen

Og etter at både bompengeselskaper, bilbransjen, kommuner, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har fått mulighet til å komme med innspill, har de nå konkludert.

‒ Vi har besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder Kontor for AutoPASS i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Han sier videre at dette er ett av flere tiltak i forbindelse med gjennomføringen av bompengereformen, der det er ønskelig å forenkle innkrevingen av bompenger for å få til mer effektiv drift.

Lyssignalstolpene skal ned raskest mulig.

‒ Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, opplyser Aasheim.

Selve slukningen av lyssignalet skjer 6. april, altså om drøyt tre uker.

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Høytflyvende planer

Drømmer du om en flyvende bil? Snart kan den være her. (Alle foto: Pal-V)

1 kommentar

  1. At lyse forsvinner vil også bety at ein ikkje får rabatt lenge? Betyr det også at ein ikkje kan forhåndsbetala,lenger? Er heilt einig i kommentaren at vegar vert berre for dei med mest pengar og det vil berre verta verre så lenge høgre og fram(tilbake) stegspartie får styra.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,716FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker