Annonse
Hjem Nyheter Høytflyvende planer

Høytflyvende planer

Kan vi virkelig få oppleve flyvende biler i vår levetid? Ja, ifølge Pal-V. Se video.

Det er flere som har kastet seg over den gamle drømmen om å flyvende biler. Et av selskapene som ligger godt an i løypa er nederlandske Pal-V, som stadig viser glimt av hvor langt de faktisk er kommet.

Og det virker utvilsomt som ganske så langt.

De har nå vist fram det som faktisk skal være en produksjonsklar modell, og hold på hatten ‒ den skal etter planen gå i produksjon veldig snart.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ I fjor annonserte vi allerede at vi skulle starte på en begrenset utgave av Pal-V Liberty. I år viser vi fram spesielle elementer av denne utgaven, som vi skal starte leveringene av i 2020, sier administrerende direktør Robert Dingemanse.

Flybilen som nå vises under Genève Motor Show skal lages i 90 eksemplarer, og går det som Pal-V håper skal de innlede en helt ny tidsepoke.

‒ Pioneer Edition er for de som vil være en del av en unik gruppe som skriver historie, sier Dingemanse.

‒ De vil være helt fremst i en mobilitets-revolusjon hvor vi ikke lenger kun har biler som kan kjøre. De blir de første bilflyverne i sitt land, flykjørende til alle destinasjoner.

En ting er å lage en flyvende bil, en annen er å få lov til å bruke den.

Pal-V har nå innledet et samarbeid med Antea-gruppen, og sammen skal de komme fram til forslag og løsninger som de lovgivende organene kan bruke for å legge til rette for flyvende biler.

Infrastrukturen må også være på plass, og Pal-V ser blant annet for seg at det kan opprettes små flystriper i byene.

Rent teknologisk har det unike hybridfartøyet en motor på 200 hestekrefter, og skal kunne nå 160 km/t i toppfart for føreren og den ene passasjeren som det er plass til.

Man må ha sertifikat både for bil og helikopter for å kjøre den, og for takeoff må man ha en landingsstripe på minst 90 meter.

Her er en video som viser hvordan flybilen ser ut, inkludert en dataanimasjon av den i lufta. Filmeffekten kan riktignok minne om noe vi så i de gamle James Bond-filmene, men så er jo Pal-V absolutt også noe agent 007 kunne hatt bruk for.

Pal-V er bare en av flere som nå gjør seriøse forsøkt på å realisere den gamle drømmen, og blant konkurrentene finner vi Volvo-eierne Geely med sitt høytflyvende selskap Terrafugia.

Her er flere bilder av Pal-V Liberty Pioneer Edition:

[foogallery id=”2110450″]

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Nå kan du bestille deg en flyvende bil

Dette kan bli verdens første flyvende bil. (Alle foto: Pal-V)

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker