Hjem Nyheter Nå kan du bestille deg en flyvende bil

Nå kan du bestille deg en flyvende bil

Pal-V mener nå at de har kommet så langt i utviklingen av sin flyvende bil at de har åpnet for reserveringer. Se video og galleri.

Henry Ford, mannen bak serieproduksjon av biler, skal en gang ha sagt følgende: «Merk mine ord, en gang kommer det en kombinasjon av biler og fly. Du smiler kanskje av utsagnet, med det vil skje».

Det har ikke stått på forsøkene etter den tid, men alle som en har krasjlandet et eller annet sted mellom idéstadiet og produksjonsstadiet.

Så langt har vi stort sett kun opplevd flyvende biler i Hollywood-drakt, men filmtriks fungerer som kjent svært dårlig i det virkelige livet.

Men de siste årene har en rekke aktører dukket opp, også av den seriøse sorten. Flere av disse ønsker å utvikle flyvende biler og taxier, og blant andre har nå Aston Martin (ryktene går at James Bond får en flyvende bil i neste film), Airbus, Uber og Volvo-eierne Geely luftige planer. Selv Google er involvert indirekte via grunnlegger Larry Pages Kitty Hawk.

Saken fortsetter under Annonsen

Så det er mange om beinet, og det er ingen grunn til å tro at det kun blir med planene denne gang.

En som har kommet ganske så langt i utviklingen er nederlandske Pal-V.

De har for tiden et kappløp med amerikanske Terrafugia som er kjøpt opp av Geely, og har nå fått seg et ørlite forsprang.

Pal-V Liberty er nå så godt som klar for utstrakt testing, og blir verdens første serieproduserte flyvende bil om alt går etter planen. Slik ser den ut:

Nå skal det testet slik at bilen blir godkjent for både vei og luft, og produsentene håper å få bilen sertifisert til neste år.

Slik skal den fungere, og de nevnte filmtriksene er brukt når vi ser den henge i lufta over alpelandskapet et stykke ut i videoen:

De har altså kommet så langt at de har åpnet for bestillinger. De kjører på med to versjoner, en lanseringsutgave kalt Pal-V Liberty Pioneer Edition som koster i underkant av 5 millioner kroner og Pal-V Liberty Sport som koster i underkant av 3 millioner.

Pal-V sier at de kun lager 90 eksemplarer av pionerutgaven, så du må (muligens) være kjapp om du skal sikre deg den. Her kan du reservere en.

Nå er det ikke slik at de fått denne idéen for et par år siden, og kastet seg rundt. Nei, de begynte faktisk helt tilbake i 1999, og de sier at de har tatt høyde for at luftfartsreglene både i EU og USA slik at det skal være mulig å bruke den i de fleste land.

I 2012 fikk de den første konseptmodellen i lufta, og siden 2016 har over 50 personer jobbet med å få Pal-V ferdigutviklet.

Hybridkjøretøyet har en motor på 200 hestekrefter, og skal kunne nå 160 km/t i toppfart for føreren og den ene passasjeren som det er plass til. Man må ha sertifikat både for bil og helikopter for å kjøre den, og for takeoff må man ha en landingsstripe på minst 90 meter.

Terrafugia har også en lignende bil på gang, og de sier at produksjonen rundt bilen Transition skal starte opp i 2019. Men de tenker også lenger enn kun en flyvende bil.

De planlegger nemlig noe de kaller TF-2, som er en slags taxi som plukker deg opp hjemme, og slipper deg av i en ny by. Altså dør-til-dør. Slik ser de for seg akkurat det:

Den godeste Henry Ford har store visjoner for trafikken, og jaggu ser det ikke ut til at han treffer blink også på de flyvende bilene.

Men når de faktisk er her er et helt annet spørsmål.

Her er flere bilder av Pal-V Liberty:

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_thumbnail”]

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,558FansLik
48FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse