Annonse
Hjem Nyheter En flyvende Audi

En flyvende Audi

Dette er en flyvende Audi. Eller, kanskje ikke helt.

Det nye etter selvkjørende biler er flygende biler. Ja, slike vi har sett på film, og som har vært en våt framtidsdrøm i flere tiår. Slike har flere seriøse aktører kastet seg over, og det er flere varianter som utvikles.

Vi har de vanlig flyvende bilene som har vanlige flyvinger og tar dermed av som vanlige fly. Vi har de som tar av som helikopter ved å lette rett til værs, for deretter å fyke videre som vanlige fly. Og så har vi Audi-løsningen som av alle ting innbefatter en drone.

Og de har i likhet med mange andre stor tro på at dette er framtiden.

‒ Flyvende taxier er på vei. Det er vi i Audi overbevist om, sier Bernd Martens i Audi-styret.

Saken fortsetter under Annonsen

De har slått seg sammen med luftfartsgiganten Airbus og designgigantene Italdesign, og sammen utvikler de noe som er kalt «Pop.Up Next».

Dette er ganske så komplisert, men likevel veldig enkelt. Audi utvikler selvkjørende biler som skal frakte passasjerene til et hentested, og der dukker det opp en drone som plukker opp en del av bilen hvor sitte gruppen er og flyr den til videre til reisemålet.

De har kommet så langt med utviklingen at de faktisk har testet ut opplegget. På en måte.

For de har laget modeller som er en fjerdedel av størrelsen, og testet opplegget i en hangar i Amsterdam.

Det hele minner mer om noen (voksne) barn som leker seg med en drone som har en lekebil under seg, men Audi mener altså at dette kommer en gang ut på 2020-tallet.

Men videoen under viser vel at det er et stykke fram til det:

Den tyske bilprodusenten har også en test gående i Mexico City og brasilianske Sao Paulo sammen med et datterselskap til Airbus kalt Voom. Der skal kundene hoppe inn i selvkjørende Audi-biler, som deretter tar de til et helikopter som frakter de videre.

‒ Slike tjenester hjelper oss til å forstå hva kundene trenger på en bedre måte. For i framtiden vil flyvende taxier appellere til et bredt utvalg av byfolk. Med Pop.Up Next ser vi på samme tid hva grensene er rent teknisk. Neste steg er en fullskala prototype for å fly og kjøre, sier Martens.

Audi mener at et skreddersydd opplegg som gjør at kundene ikke trenger å bytte transportmiddel når de skal forflytte seg over lengre distanser frigjør mer tid til å slappe av, jobbe eller bare nyte tiden bedre.

Og det kan vel ingen være uenig i?

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker