Annonse
Hjem Nyheter Se, en flyvende Aston Martin

Se, en flyvende Aston Martin

Aston Martin går med høyflyvende planer. De vil nemlig lage små fly som kan frakte pendlerne over køen. Se video.

Aston Martin er kjent for sine sportsbiler, men de har også designet både ubåter og båter. Så da skulle det nesten bare mangle at de også satser på noe som flyr.

Det gjør de nå med noe de kaller Volante Vision Concept. Og det er noe helt annet enn Volante-modellene på landeveien ‒ som DB9 Volante og DBS Volante. For her snakker vi om skikkelig luftige planer.

Volante Vision er visjonen om et VTOL-fly for tre personer. Selvsagt selvflyvende og som en batterihybrid.

Ifølge den britiske produsenten skal dette urbane luksusflyet være mulig på grunn av de teknologiske framskrittene i luftfarten, elektrifiseringen og i den autonome utviklingen.

Saken fortsetter under Annonsen

Målet er altså et eksklusivt mini-fly for tre personer som flyr av seg selv, og som frakter deg luftveien fra A til B ‒ altså over køer, korker og det som måtte være av trafikale hindringer.

Og Aston Martin er dønn seriøse.

For å få dette til har de slått seg sammen med Cranfield University, Cranfield Aerospace Solutions og Rolls-Royce, og sammen skal de fire prøve å løse opp i det som blir en stadig vanskeligere trafikksituasjon.

‒ Med en befolkning som fortsetter å øke i urbane strøk, vil opphopninger i byer bli en enda større utfordring. Vi må se på alternativer som kan bidra til å redusere køen, luftforurensingen og øke mobiliteten. Lufttransport vil spille en viktig faktor i transporten, og Volante Vision Concept er den ultimate luksuriøse løsningen, sier Andy Palmer, administrerende direktør hos Aston Martin.

Han sier at i gjennomsnitt har menneskene alltid brukt en time til og fra jobb.

‒ Distansen til jobben har alltid blitt bestemt av hvordan løsningene rundt transporten er. Volante Vision Concept vil gi oss mulighet til å reise lenger på den timen, noe som betyr at vi kan bo lengre fra der hvor vi jobber. Byer vokser, og steder som per i dag er for langt unna vil bli forsteder. Med Aston Martin og «drømmelaget» av britiske innovasjoner gjennom industrien og akademia, er vi i posisjon til å forandre transporten og gi våre kunder mer frihet, sier Palmer.

Rolls-Royce er altså med, og da snakker vi ikke om de som står bak biler som Phantom. Dette er de som driver på med flymotorer, og som er en gigant på det feltet.

‒ Vi er svært entusiastiske for å være involvert i Volante Vision Concept, som involverer det beste av britisk design og produksjon. Rolls-Royce har allerede levert hybrid-elektriske-systemer til andre, inkludert skip og tog, og vi er veldig optimistiske rundt potensialet for denne teknologien innen luftfarten. Dette er en flott mulighet til å samarbeide om et banebrytende prosjekt som vil bruke høy-ytelses hybrid-elektrisk fremdriftsteknologier for personlige luftmobilitetskonsepter som kan forandre framtidens transport, sier Rob Watson, en direktør hos Rolls-Royce.

Prosjektet er langt fra nytt, og planleggingen startet allerede for 18 måneder siden. Flyet får et design i Aston Martin-ånd, og ettersom det er et VTOL betyr det at det kan ta av og lande som et helikopter.

Flyet kan altså fly av seg selv, men det vil også være mulig å styre det selv. For hvem vil vel kjøpe en Aston Martin uten å kunne kjøre den selv?

Aston Martin har ikke avslørt noen spesifikasjoner rundt flyet, pris eller når det eventuelt kommer, men rekkevidden er iallfall ventet til å ligge over 300 kilometer og farten over 300 km/t.

100 kilometer vil dermed kunne gå unna på 20 minutter, så det bare å begynne å regne ut hvor du kan bo i forhold til jobben.

Britene er langt fra de eneste som ser på små personlige fly i bilverden, og blant disse er Volvo-eierne Geely. De kjøpte i fjor selskapet Terrafugia, som i likhet med Aston Martin utvikler VTOL-fly.

Andre store som har lignende prosjekter er Airbus, Uber og Zee.Aero, sistnevnte med støtte fra en av Googles grunnleggere, Larry Page.

Her kan du se hvordan Aston Martin ser for seg sitt fly:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker