IM er et nytt elbilmerke som er på vei til Europa, og her er IM L7. (Foto: MG)

MG klar med et helelektrisk merke kalt IM

«Nye» MG har hatt relativt stor suksess med sine elbiler, og kaster nå mer ved på bålet og introduserer et helt nytt helelektrisk merke kalt IM her i Europa.


Flere merker har introdusert egne modellserier for sine elbiler, slik som Kia med sin EV-linje. Men britiske MG tar dette enda et hakk, og dunker like godt til med et helt nytt merke.

Intelligent mobilitet er i dag et viktig stikkord for alle bilmerkene, og MG tar dette helt bokstavelig. Så det nye merket heter Intelligent Mobility, noe som blir forkortet til det litt enklere IM.

En del av suksessen til MG er grunnet rimelige biler, men IM tar en litt annen vei. Her skal det satses mer premium, med såkalt executive sedaner og større CUV-er. Det nye merket skal levere både avansert teknologi og klasselegende og engasjerende biler, ifølge dem selv.

Hva det konkret innebærer får vi vite under Genève Motor Show, og det betyr i ganske så nær framtid. Men før det hele braker løs løfter de litt på sløret.

Kommende IM L6 er en sedan med ekte superbiler-krefter. For 0-100 km/t skal faktisk gå unna på under 3 sekunder, og blir utstilt i Genève sammen med den nye MG 3 Hybrid.

IM består også av modellene L7, LS7 og LS6, og sistnevnte er allerede på plass i Kina. S-bokstaven i modellnavnet viser at dette er en CUV-utgave.

Her er IM L7:

IM skal være på plass her i Europa til neste år, og det er all grunn til å vente spent på dette. For her er det også fokus på rekkevidde.

MG kan melde at IM L6 skal få rekkevidde opp til over 600 kilometer utstyrt med et vanlig litium-ion-batteri, og over 800 kilometer med et faststoffbatteri. Da begynner det å svinge skikkelig.

Videre skal bilene også vise vei når det kommer til kjøreassistanse og sikkerhet, intelligente og tilkoblede tjenester.

Hva mer som bor i IM L6 og hvordan den faktisk ser ut vet vi snart, for bilmessen i Genève pågår denne uken.

Modermerket MG er på plass her i Norge med flere elbiler, inkludert MG ZS, MG 4, MG 5 og MG Marvel R.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil IM IM L IM L7