For elbilfrelste nordmenn var det mye å se på under eCarExpo Oslo. Her får du videoer fra 10 av de nye elbilene som var der. (Foto: Bil24)

10 nye elbiler ‒ vi sjekker dem ut i 10 videoer

Vi har vært på histories først eCarExpo Oslo, og sjekket ut 10 nye elbiler. Her er videoene vi tok.


Elbil-messen eCarExpo har eksistert i åtte år, men i år er aller første gang messekonseptet arrangeres i Norge. eCarExpo er et konsept rettet spesifikt mot det elektriske bilmarkedet – og i år var det mange premierer på biler vi gleder oss til å se mer av!

Biler fra totalt 14 produsenter var på plass, og i tillegg så var det premierer for BMW i5 Touring og Polestar 4.

Ikke bare kunne man se på en mengde av spennende elbiler, her var det også mulighet for prøvekjøring av 23 forskjellige bilmodeller.

Vi sjekket ut 10 spennende biler, og det kan du også gjøre. For her er videoen vi tok av disse, så heng med nedover og hils på de spennende nye elbilene som er på vei.

I videoen over kan du se mer av helt nye BMW i5 Touring – en bil vi virkelig gleder oss til å se mer av!

Også helt nye BMW iX2 ble vist fram – og i videoen kan du se vårt førsteinntrykk av den mer sportslige utgaven av etter hvert så kjente BMW iX1.

Som nevnt så ble også Polestar 4 lansert, en sportslig coupé-SUV, som kommer uten bakrute for bedre takhøyde i baksetene. Spennende bil, med et lekkert interiør!

Polestar 3 var også på plass, en noe mer høyreist bil enn Polestar 4.

Lotus var også på plass med deres utrolig lekre Lotus Eletre, en fantastisk designbombe med egenskaper og ytelser elbilfolket elsker. Vi gleder oss til å se mer på denne!

Renault viste frem helt nye Renault Scenic E-Tech Electric – og den kommer med en pris som potensielt kan gjøre denne til en storselger her til lands.

Kommer foreløpig kun med tohjulstrekk ‒ noe som kan dempe kjøpelysten noe hos enkelte.

Toyota hadde med seg Toyota bZ4X, men også et par konseptbiler med meget spennende design. Toyota Urban SUV Concept skal være klar allerede i år, og vi håper Toyota leverer et design som ligner på konseptet.

Kinesiske Voyah var på plass og viste frem Voyah Dream, både som varebil og personbil. Spennende nytt design for oss i Europa, og spesielt varebilen fremstår litt for luksuriøs for bruken. Hvem hadde vel trodd at man skulle bruke de ordene.

Zeekr er et nytt bilmerke og ukjent for de fleste. Zeekr ligger under Geely-gruppen som også har Volvo, Polestar og Lotus under vingene.

Zeekr skal sammen med Lotus være litt mer premium, og det bekreftes av vårt førsteinntrykk. På eCarExpo viste de frem Zeekr X, en bil som bygger på samme plattform som Volvo EX30.

Også Zeekr 001 ble vist frem, en bil som tilsvarer Polestar 4, men med et litt mer sportslig preg.

Hel-autonome Zeekr M-Vision ble også vist frem.

Amerikanske Lucid var på plass med luksusbilen Lucid Air. Topputgaven Air Grand Touring og innstegsmodellen Air Pure var på plass.

Vi takker for denne gang og gleder oss allerede til neste år!

Les flere tester hos Nybiltester

Les også:

Debatt