- Annonse -
HjemMotorsykkelMens nybilsalget har falt når MC-salget historiske dimensjoner

Mens nybilsalget har falt når MC-salget historiske dimensjoner

Hør på dette. Salget av nye, tunge motorsykler økte med 115,6 prosent i juni.

Det er noe som heter at den enes død er den andres brød. Nå skal vi ikke overdrive nedgangen i salget av nybiler i forbindelse med covid-19-utbruddet, men det har helt klart vært krisetider i denne næringen de siste månedene.

- Annonse -

Korona-krisen har nemlig blandet sammen flere uheldige faktorer. Bilmerkene ikke har fått produsert nye biler, de få de faktisk har fått satt sammen har de ikke klart å få over grensene, kundene har fysisk holdt seg unna bilforhandlerne og forbrukerne har gått inn i sparemodus på grunn av den usikre framtiden.

Resultatet av alt dette er en nedgang i det norske nybilsalget på -24,3 prosent det første halvåret, og totalt ble det registrert 59.224 nybiler i Norge fra januar og ut juni.

Dette har ført til gode tider i bruktbilmarkedet, og i mai noterte Finn bil seg for en rekordhøy trafikk. Da registrerte Finn utrolige 17 millioner besøkende på denne seksjonen bare den måneden, og salget økte med 9 prosent i forhold til mai 2019.

Et annet segment som har blomstret er bobiler, og tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at det i juni ble registrert +40,9 prosent flere nye bobiler som varebiler enn i juni 2019. Det var ikke annerledes for nye lastebiler som ble registrert som bobiler, og her var økningen på +25,6 prosent. Grunnen er selvsagt at nordmenn vraker utenlandsturen i år, og mange har åpenbart lyst til å prøve ut en bobilferie i gamlelandet.

- Annonse -

Knekken i nybilsalget kan også ha flere faktorer enn kun usikre økonomiske tider, for tallene til OFV viser også at salget nye mopeder (+36,2 prosent) og nye ATV’er (+46,2 prosent) har fått seg et formidabelt løft, så mange bileiere venter nok også på mange nye modeller som kommer på markedet i nær framtid.

Og at forbrukerne ikke har gått helt i sparemodus ser vi ikke minst på salget av nye tunge motorsykler, som er den store vinneren.

Allerede i fjor ble det registrert flere nye tunge motorsykler enn noen gang tidligere, og denne trenden fortsetter nå til tross for korona-situasjonen.

– Fjoråret, med et totalsalg på 6.161 motorsykler for hele året (opp fra 5.758 i 2018) var det beste salgsåret noensinne for motorsykkelbransjen i Norge, sier Steinar Sandbye, styreleder i Motorsykkelimportørenes forening (MCF).

- Annonse -

‒ Veksten nå i vår med korona og covid-19 kommer til tross for leveringsvansker fra MC-fabrikkene rundt om i verden, og delvis stans i varehandelen som har rammet hele norsk næringsliv og mange andre typer kapitalvarer, sier han videre.

Salget av tunge motorsykler har rett og slett skutt i været, og OFV-tallene viser at det i juni ble register 1.216 slike. Det er en oppgang på utrolige +115,6 prosent i forhold til juni 2019, og salget var altså mer enn doblet.

Så langt i år er det registrert 4.516 store motorsykler i Norge, noe som er 575 flere enn på samme tid i fjor og en oppgang på 14,6 prosent.

– Dette er svært gledelig for bransjen. Grunnene til at salget av motorsykler øker, er at mange ser at MC er perfekt for å frakte seg effektivt og miljøvennlig uten koronafare. Dessuten er MC det aller beste å bruke for opplevelser på Norges-ferie, sier Sandbye i MCF, foreningen som representerer alle de store merkevarene som selges i Norge.

Men ikke alle piler peker til værs for de motoriserte tohjulingene.

Salget av lette motorsykler går ned, og det er registrert -21,8 prosent færre slike så langt i 2020.

Det blir uansett mange nye bobiler og tunge motorsykler på de norske veiene under årets sommer, så alle i trafikken må huske å vise hensyn og være tålmodige.

Om vi gjør det blir nok sommeren 2020 en som mange vil huske med glede i mange år framover, både for de på to og fire hjul.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her