Lexus LBX er kåret til årets bil av What Cars? (Fotos: Lexus)

Lexus LBX hanket inn tung pris

De britiske forbrukerbikkjene What Car? har valgt seg årets nybiler, og i ekte forbrukerånd byr de på en masse kategorivinnere. Og en sammenlagtvinner.


Hvert år kårer What Car? både de beste bruktbilene og nybilene tilgjengelig på det britiske markedet, og disse folkene vet hva det handler om. For de tester det som er av gamle og nye biler, og prisene de deler ut er ganske så prestisjetunge.

Som vanlig når What Car? kommer med priser er det ganske så mange vinnere, for her deler de opp i en masse kategorier som skal nå ut bredest mulig.

Nå kan da også mange merker være godt fornøyde etter at nybilprisene for 2024 er delt ut.

Tyske BMW kan med god grunn slå seg på brystet, for denne gang var det de som stakk av med flest priser. De vant både beste coupé/kabriolet, beste luksusbil og beste ytelsesbil. Bilene som sørget for det er BMW M3 Touring, BMW 4-serien og BMW X7.

Toyota-gruppen har også all grunn til å være fornøyd. De fikk også tre vinneren, dog fordelt på to merker. Hovedmerket Toyota stakk av mest beste stasjonsvogn og beste familiebil gjennom to forskjellige Corolla-utgaver, mens Lexus har aller størst grunn til å smile.

De hanket nemlig inn hovedprisen som årets beste bil gjennom en kompakt og ny SUV-modell, og dessverre en bil som ikke er tilgjengelig her i Norge. Lexus Norge tar nemlig kun inn elbiler, og årets vinner er utstyrt med en 3-sylindret bensinmotor.

Vi går dermed glipp av en ganske ny modell som garantert hadde vært interessant for mange nordmenn, nemlig Lexus LBX.

Som en ekte Lexus er selvsagt også denne stappet full med både teknologi og behagelige materialer, og er den aller minste Lexusen noensinne.

SUV-modellen er satt sammen på GA-B-plattformen i likhet med Yaris og nye Mazda2 og er kortere enn 4,2 meter i lengden ‒ og ansett som en svært viktig ny Lexus-modell i Europa som jo elsker små SUV-modeller.

Og at det er en god bil har den et fysisk bevis på nå.

Den er altså kåret til årets nybil av What Car?

‒ What Car? «Car of the Year»-tittelen er forbeholdt modellen som har flyttet ting lengst de siste 12 månedene, og i år er det Lexus LBX, sier redaktør Steve Huntingford.

‒ Til tross for at den konkurrerer i det svært konkurranseutsatte markedet for små SUVer, er den en bedre allrounder enn alle konkurrenter, ikke minst fordi den er den første bilen i klassen som kombinerer hybrideffektivitet med storbilluksus. Og i en tid da prisene ser ut til å gå gjennom taket, tilbyr den disse styrkene til en utrolig fristende pris.

Over i Storbritannia kryper Lexus LBX under 30.000 pund, noe som betyr under 400.000 norske kroner.

Dette er ikke den eneste What Car?-prisen som Lexus hanker inn. Den er nemlig også vinner av Reliability Award.

‒ I motsetning til andre What Car? priskategorier, krevde denne ingen debatt fordi i vår siste pålitelighetsundersøkelse endte Lexus på topp for syvende år på rad, sier redaktøren i What Car?

‒ Ikke bare er bilene blant de mest pålitelige du kan kjøpe, forhandlere håndterte de få feilene som dukket opp raskt, effektivt og uten å belaste noen av Lexus-eierne som fortalte oss om bilene deres. Med søstermerket Toyota på andreplass i undersøkelsen, er det klart at disse standardene gjelder hele selskapet.

Lexus UK var selvsagt storfornøyd etter å ha fått årets bil.

‒ Denne æren vil være en kilde til stor stolthet og begeistring for alle som var involvert i å lage LBX, fra sjefsingeniøren til teamene som jobber på produksjonslinjen, sier Chris Hayes, direktør for Lexus i Storbritannia.

‒ Den belønner den enorme innsatsen som er investert i å lage en liten bil som virkelig er premium på alle måter, og autentisk et Lexus-produkt. Det har ikke vært noe kompromiss. LBX har all den håndverksmessige luksusen, den høye kvaliteten og den karakteristiske kjøreopplevelsen du vil finne i enhver bil som bærer vårt merke.

Men det var altså langt flere vinnere enn bare Lexus LBX, og her er alle vinnerne som vant hver sin årets nybil-pris.

Merk at dette altså biler solgt i Storbritannia, så de kan skille seg ut fra samme biler tilgjengelig i Norge.

What Car? årets nybiler:

 • Beste liten bil: Renault Clio 1.0 TCe 90 Techno
 • Bests familiebil: Toyota Corolla 1.8 Hybrid Icon
 • Bests coupé/kabriolet: BMW 420i M Sport (Pro Pack)
 • Beste stasjonsvogn: Toyota Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Icon
 • Beste executive bil: Tesla Model 3 RWD
 • Bests elektriske SUV familiebil: Kia EV6 RWD GT-Line
 • Beste familie-SUV: Kia Sportage 1.6 T-GDi 3
 • Beste hot hatch: Mercedes-Benz A45 AMG S Plus
 • Beste luksusbil: BMW X7 xDrive 40d M Sport (Ultimate Pack)
 • Beste ytelsesbil: BMW M3 Touring xDrive Competition
 • Beste plug-in hybrid: Mazda MX-30 R-EV Prime-Line
 • Beste 7-seter: Land Rover Defender 110 D300 X-Dynamics S
 • Liten elbil: MG 4 EV SE
 • Beste liten elektrisk SUV: Smart #1
 • Beste liten SUV: Lexus LBX Premium Plus
 • Beste sportsbil: Porsche 718 Cayman GTS
 • Beste sports-SUV: Ford Puma ST 1.5 Ecoboost 200 Performance Pack
 • What Car? Car årets bil 2024: Lexus LBX
*Kilde: What Car?

Les også:

Debatt