Annonse
Hjem Elbiler Kona electric blir billigere og bedre

Kona electric blir billigere og bedre

Å vente på kona er en velkjent øvelse, og det må man fortsatt også med Hyundais elbil. Men nå krymper ventetiden. Og prisen. Og hjemmeladetiden. Mens utstyret økes.

Det var en gang i tiden, vel, faktisk bare ett år siden, at det var slik at elbilkunder pent måtte smøre seg med en god dose tålmodighet når de bestilte sin nye elbil.

De verste eksemplene var faktisk på et par år, og det er jo relativt håpløst.

En modell som fikk en slik leveringstid var Hyundai Kona electric, men det er heldigvis nå historie.

Og en langt kortere ventetid er bare en av nyhetene som en oppgradert Kona electric kan by på.

Saken fortsetter under Annonsen

For vi snakker også ny pris, mer utstyr og raskere hjemmelading.

Ventetiden kuttes nå med 75 prosent, og de som bestiller en nå kan forvente en leveringstid på mellom 6- og 8 måneder.

Det er fortsatt lang tid, men Hyundai sier at ventetiden er forventet til å falle kraftig i løpet av første halvår 2020.

Pris er selvsagt viktig, og den enkleste modellen som nå heter Life faller til rett under 300.000 kroner før frakt og andre kostander.

Hyundai flytter også mer utstyr over fra ekstrautstyrslisten, og nye Kona electric kommer nå med ryggekamera, 17-tommers lettmetallfelger og 7-tommers infotainment med Apple CarPlay, Android Auto og eCall som standard. Sistnevnte som er et nødanropsystem og ble for Hyundais del ble introdusert i Ioniq electric.

Trend er det andre nye utstyrsnivået, og her byr Hyundai i tillegg på Bi-LED hovedlys, parkeringssensorer og sotede vinduer.

Den versjonen som tidligere var kjent som Teknikk bytter navn til Premium, og byr blant annet på et nytt infotainment på 10,25 tommer som kan styres fra mobilen og oppvarmet baksete.

Hjemmelading er blitt viktig for elbileierne, og Hyundai tar nå grep for å øke hastigheten på denne. Oppgraderte Kona electric får en ombordlader på 11 kW som tilvalg, og ved å komplimentere dagens 7,2 kW ombordlader med denne reduseres ladetiden med opptil 23 prosent.

Dermed går ladetiden ned fra minimum 9 timer og 35 minutter til minimum 7 timer og 25 minutter.

‒ Enda raskere hjemmelading bidrar til å gjøre Kona electric mer attraktiv for stadig flere, sier produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

‒ Dette er en bil som leverer på rekkevidde (449 km), og som går mye lenger enn det meste annet. Kona har fordelen av god plass til fire personer, og med takrails har aktive familier gode muligheter til å få med seg det de trenger av utstyr, sykler eller ski på ferietur, sier Knudsen.

Her er prisene for 2020-versjonene av Kona electric:

Life 299.000,-*
Trend (tillegg til Life) +16.000,-
Premium (tillegg til Trend) +30.000,-
Skinninteriør (krever Premium) +10.000,-
Soltak og LED-interiørbelysning (krever Premium og skinninteriør) +10.000,-
Ombordlader (tilvalg, krever Premium) +5.000,-

*Frakt og leveringsomkostninger tilkommer til oppgitte priser, og kan variere. Veiledende frakt og leveringsomkostninger levert Drammen er 10.900 kroner.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,615FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker