Kia EV9 er på plass i Norge, og de første bilene kom sammen med snøen i Sør-Norge. (Fotos: Kia Norge)

Kia EV9 med norsk snø under hjulene

Mandag var de første Kia EV9 på plass i Norge, og det ble en kald og hvit velkomst for det nye elektriske flaggskipet.


Med inntoget av elbiler her i Norge har det også dukket opp et nytt fenomen. Nemlig bilder av nye biler i norsk natur. Nypolerte biler skinner nemlig ekstra i vakkert norsk landskap, noe bilmerkene har oppdaget.

Det kunne bare Kia glemme da flaggskipet EV9 fant veien til Norge, for disse kom sammen med den første runden med snø sør i Norge. Ikke at det var noe krise.

«Men, hva er vel litt snø for en familie-SUV med seks eller syv seter, firehjulstrekk, over 500 kilometer WLTP-rekkevidde, masse plass, lynrask hurtiglading, forhåndsvarming og hengervekt på 2.500 kilo? Dette er jo en elbil som er laget for norske forhold.»

Det over er sakset fra en melding fra en offensiv Kia Norge, som altså har store forventninger til den nye elbilen.

‒ Dette er en Kia som kommer til å endre mange menneskers oppfatning av hva Kia er nå, og hva Kia skal være i framtiden, slår kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge, Christian Lagaard fast.

Det koreanske merket er blant de som har kommet lengst i sin helelektriske satsting, og tilbyr tre elbiler gjennom de helelektriske utgavene av Niro og Soul i tillegg til EV6. Sistnevnte kommer for øvrig også som EV6 GT.

Så teller vi den som en egen elbil vil Kia Norge ha fem elbiler i sin portefølje om kort tid, for nå er altså de første EV9 på plass.  

Dette flaggskipet er over 5 meter lang, og kommer i første omgang som en Launch Edition med det meste av tilleggsutstyr allerede på plass. Denne har en startpris på 900.000 kroner.

‒ Vi har mye vi ønsker å bevise med denne bilen, og det gjør vi, sier Lagaard.

‒ Den må sees i virkeligheten for å forstå hvor stor den, hvor rått designet er, og den må kjøres for å kjenne hvor premium den føles. Den er så stille og smooth. Dette er en bil som kan få selv de siste skeptikerne til elbil til å hoppe ned fra gjerdet.

Ettersom den nå har fått norsk snø under hjulene nærmer den seg selvsagt med stormskritt, og Kia Norge opplyser at bilene nå bare skal klargjøres før de finner veien til forhandlere som demobiler.

Deretter er planen at de første kundene skal få sine Kia EV9 allerede før jul, så nå er snart ventetiden over for elbilen som hadde premiere tilbake i mars.

Og her er altså de første bildene av Kia EV9 med norsk snø under hjulene:

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil Kia Kia EV9