De fleste elbilene mister en del rekkevidde når det blir kaldt. (Foto: NAF)

Nå kommer kulda ‒ og rekkevidden krymper

Nordmenn begynner å bli erfaren rundt elbiler, og vet at de ikke kan ta den oppgitte WLTP-rekkevidden helt bokstavelig. Men mange lar seg overraskende når kulda krymper rekkevidden.


Med et nybilsalg som holder seg på godt over 80 prosent når det kommer til andel elbiler, så vil mange også denne sesongen ta fatt på sin første vinter med en elbil. Og det gir mange en negativ opplevelse.

For:

‒ Våre elbiltester viser at de ulike bilene går mellom 4 og 36 prosent kortere i moderate vintertemperaturer, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Det betyr altså at når kvikksølvet synker gjør også rekkevidden det, og i NAFs elbilmonitor gjennomført i mai svarte 4 av 10 elbilister at de er skuffet over vinterrekkevidden på elbilen sin. Rundt halvparten svarte at den var som forventet.

‒ Når så mange er skuffet over rekkevidden vinterstid, viser det at vi ikke er helt i mål med overgangen til elbil, mener Sødal.

Dagens oppgitte WLTP-rekkevidde måles etter definerte kriterier, og en av disse er at testene skal gjennomføres i 23 graders temperatur. I tillegg blir det utført en slags preferansetest i 14 grader.

 

Vinteren i det nordlige Europa er langt kaldere enn dette, noe som gir en misvisende rekkevidde for elbilene under vinterhalvåret. NAF har lenge etterlyst en ny offisiell test av vinterrekkevidden til elbiler, men byråkratiet bruker som kjent sin tid.

‒ EU er positive til en egen offisiell test av vinterrekkevidden, men en ny, felles europeisk test er nok dessverre langt fram, sier Nils Sødal.

‒ I mellomtiden er derfor god forbrukerinformasjon desto viktigere til nye elbilkjøpere, sier han.  

Det finnes heldigvis tester som er gjennomført på vinteren, og her har spesielt NAF vist vei. De har testet stort sett det som har kommet av nye elbiler siden 2020, og har dermed også vintertall når det kommer til rekkevidde.

NAF tester de samme bilene to ganger, en om vinteren og en om sommeren, og her kommer det klart fram at rekkevidden påvirkes av den utvendige temperaturen. Det er også stor forskjell fra bil til bil, så her bør forbrukerne sjekke opp testene til NAF.

‒ Enkelte biler har kjørt nesten like langt som den rekkevidden de har på papiret, mens andre har tapt en drøy tredjedel av rekkevidden vinterstid. Testene våre er et øyeblikksbilde den aktuelle testdagen, men gir likevel en god pekepinn på hva bilkjøperne kan vente seg, sier Sødal.  

Slik svarte folket da NAF spurte om rekkevidden.

Hva er din reaksjon på din elbil sin rekkevidde?

Les også: 

Debatt

Les mer om:

Elbil NAF