Hertz har inngått en avtale om å bli hovedleverandør til Forsvaret. (Fotos: Hertz)

Hertz med to store og viktige avtaler

Leiebilgiganten Hertz kunngjorde akkurat en ny stor elbilsatsting her i Norge, og nyhetene står i kø. For nå er det klart at de også blir Forsvarets foretrukne leverandør av leiebil.


Nylig inngikk Hertz en avtale med Harald A. Møller om kjøp av 530 nye elbiler, og et leiebilselskap har naturligvis krav ‒ akkurat som leiebilkundene. 

‒ I avtalen har vi vektlagt nullutslippsbiler med høy sikkerhet, tilsvarende fem stjerner i Euro NCAP, og minimum 400 kilometer WLTP-rekkevidde. Flåten vil være en miks av 2024-modeller av Volkswagen ID.3 og ID.4 samt Cupra Born, sier flåtedirektør Jørn Skjeldrum. 

Den elektriske satstingen skal naturligvis få ned det totale utslippet for Hertz Norge, og er forpliktelse til bærekraftig transport.

For Hertz sentralt er nok dette en viktig avtale, for ute i verden er folk heller lunkne til elbiler. Resultatet er at i USA skal Hertz selge ned en tredel av sin elektriske flåte, så Hertz Norge bærer dermed et stort ansvar når det kommer til klimakutt for det svære selskapet.

Et stort ansvar bærer også det norske forsvaret, som nå skal styrkes betydelig. Men dette er offentlige penger, så her må Forsvaret også tenke grønne løsninger når det skal gønnes på med oppgraderinger og oppskaleringer. 

Det inkluderer en ny leiebilkontrakt, og Hertz får fornyet tillit og blir Forsvarets foretrukne leverandør av leiebil.

 – Nøkkelord for tildelingen er våre betingelser og et spesielt fokus på miljøvennlige løsninger, sier Corporate Manager i Hertz Norge, Christian Monsen.

Hertz Norge tenker ikke bare på utslipp fra leiebilene, men har oppgardert hele nettverket inkludert hovedkontoret.

 –  Vi har et stort fokus på miljø, der vi blant annet kompenserer for alt CO2-utslipp, reduserer vannforbruk ved klargjøring av biler og gir ut en årlig bærekraftsrapport, sier Chief Sales Officer i Hertz Norge, Jonas Rellsve.

‒ I tillegg består flåten av en stor andel el- og hybridbiler.

For Forsvaret som jo er ganske fokusert på logistikk er det også viktig at store leverandører gjør akkurat det ‒ at de leverer det de lover og det innen gitte frister.

– Med Hertz får vi en solid leverandør som kan møte vårt behov over hele landet, sier Espen Gjardar Bakke, Kategoriansvarlig Reise & Transport i Forsvarets Logistikkorganisasjon.

‒ Hertz har vist en tydelig vilje og evne til å levere til Forsvaret, både i rolige perioder og perioder med høy aktivitet.

Hertz sier at den nye avtalen som A-leverandør for Forsvaret har et bredt geografisk nedslagsfelt, og er viktig for Hertz over hele landet.

 – Vi ønsker å utvikle oss i takt med de forventningene Forsvaret har, slik at vi i samarbeid tilbyr en mest mulig smidig leiebilløsning hver dag, sier Monsen.

‒ Hertz har lang erfaring med Forsvaret som kunde, og vil fortsette å jobbe systematisk for at oppdragsgiver skal få den best mulige oppfølgingen slik at behovene blir møtt best mulig.

Jonas Rellsve og Christian Monsen er selvsagt fornøyd med den nye avtalen med Forsvaret.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Hertz