Annonse
Hjem Elbiler Her testes Opel kommende elbil

Her testes Opel kommende elbil

De første bildene av en kjørende Opel Mokka har ankommet, og bilen som også er helelektrisk nærmer seg stadig serieproduksjon.

Den franske PSA-gruppen har usedvanlig travle dager. De viser stadig fram nye elbilmodeller, og bare denne uka har vi sett ny Peugeot e-Expert og en ny Citroën ë-Jumpy ‒ begge elektriske varebiler.

En annen ny modell som den franske gruppen har vist fram i det siste er nye Peugeot 2008, en bil satt sammen på plattformen kalt CMP. SUV-modellen kommer ikke uventet også som elbil, og da under benevnelsen e-2008.

Og det er en veldig god grunn til at vi nevner akkurat den bilen, for en annen modell som kommer i ny utgave er Opel Mokka ‒ også satt sammen på CMP. Takket være denne plattformen har Opel klart å slanke neste generasjon Mokka med 120 kilo.

Den nye modellen dropper også X’en i navnet, og heter enkelt og greit kun Opel Mokka. Og i likhet med 2008 får den også en elektrisk utgave, og denne heter Mokka-e.

Saken fortsetter under Annonsen

e-2008 og Mokka-e er altså slektninger, og selv om Opel fortsatt ikke har bekreftet drivlinjen til den elektriske Mokka-modellen, kan vi kanskje forvente oss noe av det samme som e-2008 byr på.

Det vil i så fall si en elmotor med 136 hestekrefter og 260 Nm, og et batteri på 50 kWh og en rekkevidde på rundt 320 kilometer. Det er nemlig det e-2008 byr på.

Opel har altså ikke sagt noe rundt dette når det kommer til Mokka-e, men de bekrefter nå at modellen er i rute og at den gjennomgår tøffe tester.

‒ Vi gleder oss til å introdusere andre generasjon Mokka som en helelektrisk SUV. Produksjonen starter på senhøsten, og de første kundene får bilene sine i begynnelsen av neste år, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

Den rullende Mokka-maskinen på fire hjul nærmer seg altså, og nå får vi også se de første bildene av bilen i aksjon.

Her kan du se den nye generasjonen få kjørt seg både på testsenteret i Tyskland og på snødekte veier i Nord-Sverige.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,884FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker