HjemElbilerTesla saksøker fylke i California

Tesla saksøker fylke i California

Det går hett for seg i California. Nå har Tesla saksøkt et fylke der i et forsøk på å få åpnet gjenåpnet fabrikken i Fremont.

De amerikanske delstatene har kjørt svært forskjellige strategier for å håndtere korona-spredningen, hvor noen allerede i slutten av april begynte å lette på restriksjonene.

Nå har omtrent alle startet ferden mot en normalisering, men noen er fortsatt langt mer restriktive enn andre.

California er blant de statene som nå har flest aktive tilfeller i USA, og de fortsatt usikre på hvor mye de skal lette på restriksjonene.

Saken fortsetter under Annonsen

Men ifølge Tesla skal guvernøren i California ha sagt sist torsdag at industrien snart kunne gjenåpne.

Fylket hvor Tesla har sitt hovedsete er i Alameda, og der har de satt en foreløpig startdato for ikke-nødvendig industri til 1. juni.

Det har fått Tesla til å tenne på alle plugger.

Elbilmerket var lite villig til å stenge ned produksjonen da korona-bølgen skylte inn over USA, men måtte til slutt stenge ned produksjonen.

De er med andre ord generelt lite imponert av fylkets håndtering.

Tesla har tidligere informert myndighetene om planene for en myk overgang som til slutt skal få alle samlebåndene i gang igjen, men produsenten sier at de ikke har fått noe svar på dette.

Tesla blir altså sett på som en ikke-nødvendig industri, og kan nå bli tvunget til å holde stengt helt til 1. juni.

Det liker Tesla så dårlig at de saksøkte Alameda lørdag. De hevder at fylket driver med «makt-misbruk», og at beslutning går både mot føderale og californiske lover og rettigheter.

Tesla har som mål å sette sammen en halv million biler i Fremont i året, og korona-spredningen kom ekstra ubeleilig for Tesla ettersom de akkurat var i gang med produksjonen av Model Y, en rimeligere SUV-modell som kan bli en storselger.

Tesla-leder Elon Musk er så provosert av Alameda at han truer med å flytte hovedkvarteret ut av California og til Texas eller Nevada.

Tesla var blant de få store industriene i USA som faktisk hadde erfaring med korona-smitten da den brøt ut, ettersom de også har en stor fabrikk i Kina som allerede hadde håndtert krisen i flere måneder.

Elbilmerket sier at de har laget en håndbok rundt korona-smitten, og vil ta de forholdsreglene som trengs når de nå starter opp den amerikanske produksjonen.

For uansett hva fylket sier, så jobber nå Tesla med å starte opp igjen i California.

«Det jobber 10.000 på Fremont-fabrikken, og rundt 20.000 i California. Vi ser vårt ansvar rundt COVID-19, men vi har også et ansvar for våre ansatte», skriver Tesla på egen nettside.

«Vår oppstart er et resultat av måneder med planlegging, og vi har modellert dette etter hvordan vi gjenåpnet Shanghai Gigafactory som har hatt en jevn og sunn drift de siste tre månedene.»

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse