Her er de beste kjøleboksene til bil. (Foto: NAF/Testfakta)

Her er de beste kjøleboksene til bil

Det er fortsatt litt ustabilt sommervær, juni var mange plasser kaldere enn mai, men som vi vet kan varmen plutselig slå over oss. Og da er det greit å være forberedt, så her er kjøleboksene som er best i test.


Det finnes mange kjølebokser som kan kobles til bilen, og dermed bør kjøreturen selv på hete sommerdagen gå som en sval bris. Det vet NAF, for de har testet 10 slike.

– Testvinneren kjøler maten raskt ned og holder godt på temperaturen, sier Jan Harry Svendsen, rådgiver i NAF.

Som de som har parkert bilen i solheten vet kan det bli svært hett i en bil, og drikken som ligger klar er alt annet enn forlokkende. Løsningen er en elektrisk kjøleboks, som både holder mat og drikke nedkjølt selv når sola steker som verst.

NAF har lurt på hvilke kjølebokser som faktisk er best, og har testet 10 slike som kan kobles til 12 V-batteriet i bilen. De fleste av disse kan også kobles til vanlig stikkontakt.

Sammen med svenske Testfakta har de testet hvor godt boksene kjøler ned innholdet i 20 grader og hvor godt de isolerer i 35 grader.

– En god kjøleboks bør kjøles ned raskt og klare å holde maten kald, selv når det er høy temperatur i luften. Her er det stor variasjon mellom boksene i testen, sier Svendsen.

Testvinneren heter Mekonomen Carwise og er på 20 liter, og denne har ifølge testen raskest nedkjøling og holder best på temperaturen. Like viktig, denne trenger bare en drøy halvtime på å komme ned i 8 grader, og har ifølge NAF også en solid konstruksjon og et lavt lydnivå.

– En kjøleboks må tåle litt. Derfor har vi testet hvor godt boksene tåler å løftes og håndteres, og utsatt dem for noe knall og fall. Støynivå er også en faktor å huske på når du skal velge kjøleboks, sier Svendsen.

Det var så tett kamp om å bli nestbest at 2. plassen deles mellom Artic Tern og Swedol, mens boksen fra Clas Ohlson Asaklitt følger bak disse. Dette er også den nest billigste boksen NAF testet, men her må du kjøpe en ekstra ledning om den skal kobles til en stikkontakt. Det er en ulempe, ifølge Svendsen:

– Med en kjøleboks med mat og drikke på bilturen slipper du dyr veimat, og kan stoppe der det passer for en rast, forklarer Svendsen.

‒ Nå finner du flotte rasteplasser langs mange av de nasjonale turistveiene, mange med spektakulær utsikt og gode fasiliteter. Når du kommer frem dit du skal, er det en fordel å kunne koble boksen til en stikkontakt, så er du klar for neste etappe.

(Foto: NAF)

Ok, du har helt sikkert lyst til å se hele listen, og foruten den som endte sist skiller det ikke så veldig mye mellom kjøleboksene. Den beste oppnådde 8,7 poeng, mens den nest siste endte opp med en score på 7,4 poeng.

Her er de listen:

Les også:

Debatt

Les mer om:

Forbruker NAF