Annonse
HjemNyheterHar ikke gitt opp årets Oslo Motor Show

Har ikke gitt opp årets Oslo Motor Show

Årets store høydepunkt for norske bilentusiaster er fortsatt ikke avlyst, og den endelig avgjørelse blir tatt senest i midten av august.

Et av de største årlige arrangementer i Norge er Oslo Motor Show, som i fjor tiltrakk seg nærmere 44.000 bilentusiaster gjennom en hektisk oktober-helg.

I år skal den særs populære bilutstillingen etter planen arrangeres den siste helgen i oktober, og jobben med årets utgave startet allerede i det fjorårets OMS lukket dørene.

‒ Vi planlegger fortsatt for 2020-utgaven, sier prosjektleder Tommy Larssen hos Norges Varemesse.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Men det er selvsagt knyttet en masse usikkerhet rundt årets Oslo Motor Show.

Om tiltakene som skal forhindre en bred spredning av covid-19-viruset er noe i nærheten av like strenge som i dag, blir det sjanseløst å arrangere Oslo Motor Show til høsten.

‒ Dette er et publikums-arrangement, så vi kan ikke legge noen alternative planer for å få dette gjennomført på en nedskalert måte. Det blir enten et fullt show eller ingenting, påpeker Larssen.

Det er ikke bare begrensingen på antall mennesker samlet i grupper som er problemet, men Oslo Motor Show har også et tett samarbeid med svenske partnere som sender over en rekke biler.

I tillegg kommer det biler fra hele Europa.

‒ Vi kan si det så enkelt at om grensen til Sverige forblir stengt en stund framover blir det ikke noe Oslo Motor Show i år, slår messegeneralen fast.

Men foreløpig planlegger Larssen og resten av gjengen bak Oslo Motor Show en bilutstilling også i 2020.

‒ Situasjonen og tiltakene rundt korona-spredningen forandrer seg fortløpende, så det er umulig å vite hvordan dette er om én måned eller to. Men per nå planlegger vi som normalt, selv om det ikke ser så veldig lovende ut. Vi tar den endelige avgjørelsen senest et par uker ut i august, forklarer han.

Mange har allerede kjøpt billett til årets OMS, og disse vil eventuelt få pengene tilbake om arrangementet blir avlyst.

‒ Det gjelder selvsagt også utstillerne som har betalt messeavgift. Ingen eksterne skal bli skadelidende om vi må avlyse, påpeker Larssen.

Om årets OMS blir avlyst vil utstillerne som har fått plass også bli tilbudt dette til neste år.

‒ Det syns vi er fair. Disse ser virkelig fram til Oslo Motor Show, så vi skal ikke ta fra dem en slik opplevelse, sier prosjektlederen.

Myndighetene har begynt å løfte på restriksjonene rundt korona-tiltakene, og fra neste uke kan skoler og barnehager holdes åpne tilnærmet normalt og 1-metersregelen avskaffes.

I midten av juni åpnes det også for grupper på 200 personer, og regjeringen vil lempe på tiltakene hver 14. dag utover sommeren om smittefaren holder seg lav.

‒ Vi håper at situasjonen i august er så normalisert at det blir mulig å få gjennomført store arrangementer. I så fall blir det Oslo Motor Show også i 2020. Om det ikke blir mulig kommer vi enda sterkere tilbake neste år, lover Tommy Larssen.

I mellomtiden kan vi sjekke ut noen av smykkene som var på plass i fjor høst, og dette er en bildeserie du ikke vil gå glipp av.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse