Annonse
HjemNyheterHar du oversteget kjørelengden?

Har du oversteget kjørelengden?

Etter nok en sommer med koronarestriksjoner har mange opplevd vakre Norge med egen bil, og NAF ber nå bilistene om å sjekke kilometerstanden.

‒ Det er lurt å sjekke om du har kjørt lengre enn den kjørelengden du har i forsikringen eller leasingavtalen nå etter sommerferien, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Det er nemlig den billigste forsikringen du kan få, for er uhellet ute risikerer man en forkortning av oppgjøret om man har kjørt for langt. Det kan altså bli ganske så dyrt.

For alle bilforsikringer kommer også med avtalt årlig kjørelengde, og her velger man naturligvis det man tror er passende for sin egen bruk.

Saken fortsetter under Annonsen

Men har man krysset Norge med bilen i sommerferien, så har kilometerne også fått ben å gå på. Eller hjul å trille på, om du vil.

‒ Bruker du vanligvis ikke bilen på ferieturen eller har lagt ut på en skikkelig langtur i sommer, er det fort gjort at du har kjørt lenger enn det du har avtalt, sier Sødal.

‒ Så sjekk hvordan du ligger an og om du har nok kilometer å gå på resten av året. Trenger du å øke avtalt kjørelengde, ta kontakt med forsikringsselskapet eller leasingselskapet ditt.

Det er også blitt ganske vanlig å lease privatbilen, så her er det viktig å sjekke opp antall kilometer som står i leasingkontrakten.

‒ Hvis du nærmer deg grensen, har du egentlig to valg. Kjøre mindre framover eller ta kontakt med leasingselskapet og høre hvor mye det koster å øke kjørelengden, sier NAF-rådgiveren.

En lang Norges-ferie bak rattet kan også få en annen konsekvens ‒ nemlig nybilgarantien.

Varigheten på garantien på biler settes ut ifra antall år eller antall kilometer bilen har kjørt. Det vanligste er 5 år eller 100.000 kilometer. Noen bilmerker har både lenger tid og kilometer kjørt.

‒ Nærmer bilen din seg utløp på kjørte kilometer, er det lurt å fremme eventuelle garantikrav før du har kjørt for langt med bilen, er rådet fra Sødal.

En siste ting NAF er opptatt av i tilknytning til en bilferie denne sommeren, er servicen. Automobilforbundet sier at det er viktig å følge bilens serviceprogram, og særlig om bilen fremdeles er i garanti-perioden. Med ekstra kilometer i sommer kan denne komme fortere enn du kanskje har tatt høyde for.

‒ Er bilen innenfor garanti-tiden er det mye enklere å få gjennom krav senere om du har vært nøye med å gjennomføre service-programmet, sier Nils Sødal hos NAF.

Så ta en sjekk av kilometerstanden, det kan være lurt.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse