Gjenoppståtte Bronco også i rovdyr-utgave

Ford blåste støvet av Bronco-modellen i fjor, og Hennessey kastet seg umiddelbart rundt og kan nå presentere en rovdyr-utgave av SUV-modellen.


Ford Bronco, pensjonert i 1996 og gjenoppstått i 2020, er en GOAT. Dette er en populær benevnelse på sosiale medier, og står enkelt og greit for Greatest Of All Time. Nå ville ikke Bronco-modellen lidd den skjebnen den gjorde i 1996 om den var en ekte GOAT, men bokstavelig kan den nye modellen smykke seg med den betegnelsen.

Ford har nemlig funnet ut at den nye er så kapabel at den kan kjøre absolutt over alt, og smartingene har funnet ut at «goes over any type of terrain» kan forkortes med goat. Så ja, den har sine egne G.O.A.T.-moduser.  

Nye Bronco kommer både som 2-dørs og 4-dørs, og Ford byr selvsagt på en masse versjoner av modellen. Det er også mange motoralternativer, også en V6 som Bronco Wildtrak er utstyrt med. Mer bestemt er dette en 2.7-liters EcoBoost-motor som kan by på 330 hestekrefter og et dreiemoment på rundt 550 Nm, så denne bør kunne klatre over det meste av hindringer.

De fartsglade folkene hos Hennessey Performance Engineering (HPE) har også fått med seg Bronco-nyhetene, og de er langt fra happy med 330 hk.

Så det Texas-baserte tuningsselskapet har kastet seg rundt, og kommet opp med en utgave kalt Hennessey VelociRaptor 400 Bronco. De som kjenner HPE-merket vet at tallet ofte referer til antall hestekrefter, så i dette rovdyret av en Bronco er det 405 hk.

Dreiemomentet har selvsagt økt det og, så ved 3.900 r/min kan denne raptoren (rovfuglen) by på hele 682 Nm.

Og takket være 75 nye hk og langt mer dreiemoment kryper spesialutgaven under 5 sekunder på den amerikanske sprintøvelsen, som altså måler 0-60 mph. Opp til 96,6 km/t bruker den 4,9 sekunder, så det betyr at den akkurat bikker 5 sekunder på 0-100 km/t.

Som vanlig har også Hennessey satt på større dekk, og de 35-tommers terrengdekkene bør sørge for at denne forserer det aller meste som kommer i veien.

Ellers er det nye felger, støtfangere, et elektrisk stigbrett og flere andre endringer, inkludert at prisen har fått seg et hopp og lyder nå på 80.000 dollar (ja, det er inkludert Bronco Wildtrak som er utgangspunktet).

‒ Enten du befinner deg på veien eller i terrenget, kundene våre krever mer kraft, og VelociRaptor 400 Bronco leverer virkelig! sier John Hennessey, grunnlegger og administrerende direktør.

‒ Den nye Bronco er født til å bli et ikon, og kundene vil at denne skiller seg ut med forbedret styling og selvfølgelig mer kraft, konkluderer han.

HPE sier at de skal lage 200 eksemplarer av VelociRaptor 400 Bronco i år, og kjenner vi amerikanerne rett så blir de nok utsolgt ganske så kjapt.

Og er du ikke fornøyd med en SUV med «bare» 405 hk, har Hennessey en annen løsning for deg.

Sjekk ut SUV-modellen med 1.012 hk som ikke bare er et rovdyr, men faktisk en mammut og en bil som trygt kan få betegnelsen GOAT.

Les også:

Les mer om:

Nyheter