Annonse
HjemNyheterFørjulsgave: Vil åpne for flere typer personlig skilt

Førjulsgave: Vil åpne for flere typer personlig skilt

Fra 2017 har det vært lov med personlige skilt på biler, men da kun for de med vanlige størrelse på 52×11 centimeter. Nå ønsker regjeringen å åpne opp for også andre skiltstørrelser.

I 2017 kunne en stolt samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sette seg på huk foran en Boble, og vise fram to skilt med registreringsnumrene «Frihet» og «For1kle».

Da åpnet nemlig myndighetene for bruk av personlige skilt til biler etter mange års diskusjoner, men samferdselsdepartementet var ikke ferdig med skiltene av den grunn.

Tidligere år kunne de endelig bekrefte at det endelig ble åpnet for amerikanske skiltstørrelser, og denne gang het samferdselsministeren Knut Arild Hareide.

Saken fortsetter under Annonsen

Og han har flere skiltnyheter på lager.

Hareide vil nemlig at også åpne opp personlige kjennemerker for både store og små størrelser og for ulike kjøretøy.

– Regjeringen ønsker å åpne for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner forslaget nettopp opp for det, sier Hareide.

Nå er det kun et høringsforslag som er sendt ut, men det er ventet at forslaget blir vedtatt.

I så fall åpnes det for personlige skilt også i følgende størrelser:

  • Stort-høyt (34 cm x 21 cm)
  • Lite-smalt (30 cm x 8,5 cm)
  • Lite-høyt (22 cm x 15 cm)
  • Amerikanske skilt (30 cm x 15 cm)
  • Skilt til tilhenger (47 cm x 11 cm)

– Dette forslaget innebærer at enda flere vil kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy. Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9.000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Hareide.

Det er i all hovedsak dagens ordning med personlige skilt som utvides, men det er noen små justeringer knyttet til andre størrelser rundt antall tegn og plassering på kjennemerket.

– Bilinteresserte ønsker å ha tidsriktige skilt for sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Til alle bilentusiaster der ute, kommer nå denne gladmeldingen, som jeg vet mange har ventet på.

Dersom forslaget blir vedtatt, vil ordningen mest sannsynlig være på plass til sommeren. Samferdselsdepartementet sier grunnen til forsinkelsen er at det er behov for tekniske endringer i datasystemene som vil ta litt tid.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse