Annonse
Hjem Elbiler Er det et fly? En ufo? Et flyvende teppe? Nei, det er...

Er det et fly? En ufo? Et flyvende teppe? Nei, det er en Citroën

Citroën har kommet med årets snodigste konsept, hvor de nevner ufo, flyvende tepper og helikopter som inspirasjon.

Vi har sett velig mye rart av konsepter opp gjennom årene, og spesielt når produsentene har gløttet inn i spåkula og sett hva framtiden vil bringe.

En slik har nå Citroën laget, og for sikkerhetsskyld gitt den navnet 19_19.

Dette hinter selvsagt på startåret til den franske produsenten, som rundet 100 år i mars.

19_19 skal altså vise hvordan framtiden kan bli, men hyller på samme tid de gode, gamle dagene.

Saken fortsetter under Annonsen

Bilen er full av teknologi, og byr i sammen slengen på en elektrisk rekkevidde på hele 800 kilometer. Så dette er virkelig framtidens kjøretøy.

Det aller første man legger til er formen og de absurd store hjulene. De har nemlig laget noen digre 30-tommere til konseptet, og Goodyear har deretter utviklet noen dekk som faktisk passer til disse felgene. Til og med dekkene er intelligente, og diverse sensorer sørger for at bilen selv vet hvordan forhold den kjører på.

Resultatet blir en bil som ser slik ut:

Det er ikke enkelt å forklare denne, for Citroën har blitt inspirert av alt fra flyvende tepper, helikopter, egg og ufo da de satte den sammen, men kort fortalt har den en takhøyde man finner hos SUV-modellene og er i en slags dråpeform.

Franskmennene selv sier at de har designet denne etter formen til et helikopter, så det så.

Bilen ser liten ut, men er faktisk 4,65 meter lang, 2,24 meter bred og 1,60 meter høy. Hjulavstanden er på hele 3,10 meter, så her har de dratt hjulene helt ut for maksimal innvendig plass.

Selve designet er kanskje det minst interessante med bilen, for det er på innsiden de virkelig spennende tingene befinner seg.

Den er selvsagt fullstendig selvkjørende, har kunstig intelligent så det holder og en pratsom assistent som gjerne slår av en samtale med passasjerene også.

Det er kameraer, sensorer, lidarer og sensorer over alt, og ikke bare for å spotte hindringer. For til og med opphenget, hentet fra en 1990-talls Xantia, bruker kameraer for å se hvordan demperne skal stille inn for eksempel rundt en skarp sving.

19_19 Concept har ikke en kupé. Nope, Citroën sier at de har utstyrt bilen med en stue. Hver av sitteplassene er forskjellige med særpreget komfort, og kabinen har dype og varme farger som skal gi en enda mer avslappet atmosfære.

I de fleste stuene finner man også en sofa, så Citroën har puttet en slik i 19_19 også.

Selvsagt er det mulig å gjøre det meste når man sitter i et sete til 19_19, som å spille, se film, surfe nettet eller bestille seg noe mat.

Det er altså skjermer og teknologi i overflod, og jaggu er det ikke mulig å bruke området under dahbordet som et projektorlerret, slik at det er mulig å vise en film på storskjerm. Jepp.

Rattet trekker seg selvsagt sammen når bilen er i autonom modus, og det er egne lydbobler for hver av de i bilen slik at roen skal senke seg uansett hva medpassasjerer lager av lyder.

Hologrammer, talegjenkjenning, AI-assistenter, lydsoner, skjermer og selvkjøring er vel og bra, men de praktiske blant oss tenker først og fremst på rekkevidde og ladetid når det kommer til elbiler. Så hva kan framtidsmodellen 19_19 by på?

Jo, faktisk noe veldig imponerende.

Bilen er AWD, og er utstyrt med et batteri på 100 kWh. Den har 456 hestekrefter og et dreiemoment på 800 Nm, og en rekkevidde på hele 800 kilometer.

Ladetiden er også imponerende. Citroën opplyser at den kan lade intet mindre enn 600 kilometer på 20 minutter, og dermed 300 kilometer på 10 minutter.

Faktisk kan bilen lades under kjøring. Den har nemlig induktiv lading (trådløst), og om veiene er preppet for kjørende lading kan denne altså lade mens den kjører. Nå snakker vi!

Dette er altså et konsept, så Citroën har nok ingen ambisjoner om å faktisk produsere denne. Men noen av løsningene finner helt sikkert veien inn i kommende modeller, og vi har allerede sett ting som lydsoner og taleassistenter i nye biler så dette kommer for fullt.

Her er flere bilder av 19_19 Concept:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
81FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker