Annonse
Hjem Nyheter Denne spesialversjonen har en stor hake ved seg

Denne spesialversjonen har en stor hake ved seg

Du har kanskje lyst på denne spesialmodellen av Range Rover? Vel, det er mulig, men det kreves innsats litt over snittet.

Alle kan kjøpe spesialmodeller fra Jaguar Land Rover. Slike kommer fra avdelingen kalt Special Vehicle Operations (SVO), og er gjerne modeller som drar på seg litt ekstra oppmerksomhet.

Sist SVO kom med en modell het den Range Rover Sentinel, og er modell for de som drar på seg de mest iltre nettrollene og det som verre er. Ja, det er pansret utgave av SUV-modellen, og alle som føler at de behov for litt mer beskyttelse kan få kjøpe en slik.

Sentinel ble vist fram i mars, så nå er det på tide med nok en spesialmodell.

Også den nye kan du kjøpe, men da er du avhengig av å ha et meget spesielt yrke og en spesiell arbeidsgiver.

Saken fortsetter under Annonsen

Siden vi har holdt navnet skjult så langt ned i teksten, kommer du aldri til å gjette det heller.

Du må nemlig være astronaut. Jepp, disse folkene som flyr ut i verdensrommet.

SVO’s nye modell heter nemlig Range Rover Astronaut Edition, og er mer bestemt laget kun for astronautene som signerer for Virgin Galactic ‒ dette selskapet som skal tilby turer ut i verdensrommet og etablert av den smågærne milliardæren Richard Branson.

Du drar kanskje kjensel på navnet, men er ikke helt sikker på hvem det er? Du kjenner han sikkert igjen, og her står han til høyre i bildet sammen med sjefdesigner i Land Rover, Gerry McGovern.

Som dere skjønner har Land Rover og Virgin Galatic et partnerselskap, og det er dette bilprodusenten nå markerer. De to britiske selskapene har samarbeidet siden 2014.

Bilen er unik både utvendig og innvendig, og er, selvsagt, lakkert i en slags null tyngdekrafts blå-farge inspirert av nattehimmelen.

Det er kanskje ikke så lett å se på bildene, men vi tar Land Rover på ordet.

Det er langt fra alle referansene til romskip og verdensrommet.

Den har en rekke symboler som skal vise romskipet, og åpner du døra lyser den opp bakken med en illustrasjon av romskipet som sendte Virgin Galatic ut i rommet for aller første gang i desember.

Astronaututgaven er basert på den mer eksklusive Range Rover Autobiography, og kommer, naturligvis, som ladbar hybrid med 404 hestekrefter og en elektrisk rekkevidde på 42 kilometer.

Det sender deg ikke ut i rommet, men kanskje kommer astronautene seg til base bare på strømmen.

Om det er litt for lite futt, astronauter er jo vant til at det går skikkelig unna, så kan de også velge seg en Astronaut Edition som har en 5.0-liters V8 under panseret. Denne byr på 525 hestekrefter, og du bør om ikke annet rekke utskytningen med god klaring.

Men ønsker du å få fatt i en slik må du altså bli astronaut, og det er ikke det enkleste du kan gjøre her i verden. NRK skrev i 2017 at da Nasa utlyste en ny runde med astronautpraktikanter fikk de inn 18.300 søknader. Av disse kom 12 gjennom nåløyet.

Vi ønsker de av dere som prøver lykke til!

Vi andre nøyer oss med noen bilder av astronautbilen og romferjer.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,817FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker