Annonse
HjemNyheterEn liten midtlivskrise i Top Gear

En liten midtlivskrise i Top Gear

Verdens mest kjente bilprogram er tilbake på norske skjermer, og når Top Gear runder 30 år har også programlederne en aldri så liten midtlivskrise. Men det bryr de seg ikke om.

De fleste har fått med seg at verdens mest berømte bilprogram for lengst har skiftet ut sine mest kjente programledere. Trioen Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond forsvant ut av portene i 2015 etter en rekke kontroverser rundt Clarkson, og de har nå sitt eget program på strømmetjenesten Amazon Prime kalt Grand Tour.

Siden har BBC stokket om på programledere til Top Gear oftere enn vi skifter biler, men fant til slutt et trekløver som endelig fant kjemien.

Chris Harris ble ansatt allerede i 2017, og etter at Friends-stjernen Matt LeBlanc annonserte at han forlot programmet i 2018 hentet BBC inn Freddie Flintoff og Paddy McGuinness som nye programledere.

Saken fortsetter under Annonsen

Harris, en motorjournlist som Clarkson, Flintoff, en tidligere cricketstjerne, og McGuinness, en komiker og TV-stjerne, har nå gjennomført to sesonger, og er nå klar for norske TV-skjermer med sin tredje sesong sammen.

Dette blir også den 30. sesongen for Top Gear, en usedvanlig lang levetid for et TV-program, og programmet begynner å bli skikkelig voksent.

Det gjør også programlederne, hvor Harris har rundet 46 år, Flintoff har nådd 43 år og eldstemann McGuinness er 47 år gammel.

Så dessverre for Harris befinner han seg inne i en midtlivskrise, for her i Norge rammer denne hardest når man runder 44 år gammel. Vel, iallfall ifølge forskning.no, og det liker briten dårlig.

For han gjør som mange andre, og sloss med alle midler mot dette fenomenet.

– I Norge, er det en spesifikk alder der du har midtlivskrisen? Du våkner opp på den førtifjerde bursdagen din, og alt går galt? spør han.

Kjennetegnet på denne «krisa» er en lav, sportslig, 2-seters og ofte toppløs bil som fungerer som en slags ungdomskilde, men Harris mener enkelt og greit at man ikke bør bry seg om hva andre mener.

‒ I alle andre aspekter av livet blir du oppfordret til å motarbeide aldringsprosessen – i måten du kler deg på, hva du smører huden din med og så videre. Men kjøper du en bil som folk mener er «for ung for deg», er du tidenes snakkis, sier Harris.

En som er på full fart mot 44 år er Flintoff, men heller ikke han kjøper premisset.

–  Jeg liker fremdeles Ferrari F355, men jeg likte den også da jeg var tolv år gammel. Så det er en mulighet, ikke en krise – og det fortsetter jeg å fortelle meg selv hver eneste dag, sier Flintoff.

Krise eller ikke, Top Gear kjører uansett på med sin 30. sesong 7. april på BBC Brit. Denne gang handler det blant annet om James Bond, flyvende rakettmenn og kjøring i terrenget.

Sistnevnte finner de nok av i Skottland, for i annerledesåret har covid-19-pandemien gjort sitt til at trioen har holdt seg på hjemmebane.

– Produksjonsteamet i Skottland får det til å se ut som vi har vært på utenlandstur – og landskapet kan minne om Norge. Til tross for en vanskelig tid, er jeg fornøyd med hvordan sesongen ble, sier Harris.

Førstnevnte, James Bond, er som kjent verdens minst hemmelige agent i tjeneste for den britiske etterretningen, og er kjent for sine flotte biler. Den kommende Bond-filmen kalt «No Time to Die» er for øvrig delvis spilt inn i Norge, og 007 er dermed på besøk i vårt lille kongerike for aller første gang. Grunnet covid-19 har premieren blitt utsatt flere ganger, og den skal nå komme i oktober.

I den andre episoden i årets Top Gear er programlederne kledd ut som ulike karakterer og utfordrer hverandre på veiene i de ikoniske Bond-bilene.

‒ Paddy kledde seg ut som James Bond, og problemet var at han virkelig trodde at han var Bond – han var så inne i det, slår Flintoff fast.

I den nye sesongen tester de også den kraftigste Lamborghini-modellen i historien, og slår et slag for klimaet i et løp med en helelektriske terrengbil og en mann i jetpack.

Et annet tegn på midtlivskrisa er at man blir nostalgisk. Så ja, trioen tar også seerne med på en kjøretur i bilene til deres fedre.

Det aller viktigste her i livet er at man aldri glemmer barnet i seg uansett alder, og som du kan se av klippet under holder gjengen i 40-årene seg ganske så unge også i sesong 30 av Top Gear. Og det er bra!

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse