Annonse
HjemNyheterEn camper kalt Nugget

En camper kalt Nugget

Ford har vist fram en ny campingbil bygd på Transit, og gitt den et noe snålt navn.

Skal det være en chicken nugget, servert i en Custom Nugget? Muligens blir kyllingbiter favorittretten for de som er på tur i Fords nye campingbil.

For Nugget er altså navnet på den nye camperen som er basert på Transit Custom, og det er produsentens motorhjem-partner Westfalia som har bygd den opp som en bobil.

De har faktisk klart å finne soveplass til fire i Nugget, en liten kjøkkenkrok, et oppholdsrom og til og med et toalett med en nedleggbar vask. Ikke verst for en Transit.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er en camper som er ment for det europeiske marked, og Ford starter leveringen til sentrale land som Tyskland, Østerrike, Belgia, Italia og Sveits i første omgang. Den har allerede vært testet ut i det store tyske markedet.

‒ Flere og flere kunder vil ha den friheten og moroa som campingbiler tilbyr, og vi er glade for å kunne tilby et større antall eventyrsøkere vår Transit Custom Nugget, som allerede er mye elsket i Tyskland, sier Hans Schep i Ford Europa.

Vi har allerede lignende campingbiler fra både Mercedes og Volkswagen, og nå har altså turen kommet til Ford.

De har laget Custom Nugget i to versjoner, en med et fast forhøyd tak og en med et justerbart tak.

På innsiden er den en slags 3-roms løsning, med et L-formet kjøkken bak, oppholds- og spiserommet i midten, og soveplassen i høyden i tillegg til en utfoldbar dobbeltseng i «stua».

Ford sier at det er plass til så mange som fem personer rundt bordet, tre sitteplasser for de som oppholder seg bak mens de to forsetene kan vris 180 grader slik at de også blir en del av bordsettingen.

Så det bør være mulig å være virkelig sosial når du er på tur med en Nugget.

Nugget Plus, den med det forhøyde taket, er i tillegg 36,7 centimeter lenger enn den originale utgaven med hevetaket.

De to camperne er utstyrt med Fords 2,0-liters EcoBlue dieselmotor, og denne tilbyr de i to utgaver. En på 130 hestekrefter og en på 170 hk, og det er mulig å velge 6-trinns manuell kasse eller 6-trinns automat.

Her er de to utgavene side om side:

De kommer også med moderne teknologi, og er blant annet utstyrt med Sync 3-systemet og en berøringsskjerm på 8 tommer.

Av førerassistenter har Ford puttet inn ting som adaptiv cruise kontroll, varsling for kryssende trafikk, kollisjonsassistent med fotgjengergjenkjennelse og et kamera som viser hva som skjer bak bilen.

Ford Transit Custom er i utgangspunktet en svært populær bil i Europa, og det ble solgt hele 131.800 slike her i fjor. Det bør love bra for Nugget.

Og en kan vi iallfall slå fast med de nye spesialversjonene; vi kommer ikke til å glemme navnet med det første.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse