Annonse
Hjem Nyheter En perfekt vinter-camper

En perfekt vinter-camper

BMW og North Face viser oss den perfekte vinter-camperen ‒ laget av avansert, vanntett og pustende materialer. Men det er en svær hake ved det hele.

Om du er glad i klisjeer burde du kanskje har vært på årets teknologimesse i Las Vegas. For det blir nok frasen om at «framtiden er her» brukt relativt ofte, for de teknologiske nyvinningene står i kø.

CES-messen er også et sted bilprodusenter viser fram sine nye teknologier, og da ofte sammen med andre partnere.

BMW er selvsagt på plass, og deres datterselskap Designworks har denne gang slått seg sammen med klesprodusenten North Face. Dette har igjen ført til et camper-konsept vi ikke har sett maken til.

Saken fortsetter under Annonsen

Den amerikanske produsenten lager blant annet villmarksklær, og har kommet opp med en helt ny løsning for å lage vanntette men likevel pustende tekstiler.

Futurelight Camper Concept er en svært lett, vanntett og pustende teltvogn. Intet mindre.

Futurelight er navnet North Face har satt på sin nye teknologi, og det er ikke enkelt å skjønne helt hvordan dette fungerer. Men det inkluderer noe som kalles «nanospinning», som er en ny metode som lar produsentene legge inn luftgjennomtrengning i membranene.

Prosessen går ut på å lage svært små hull (nano-størrelse) som igjen gjør at stoffet beholder sin porøsitet samtidig som den forblir vanntett, lar luft flyte gjennom materialet og gir enda bedre ventilasjon.

BMW har deretter sett på et konsept de hadde tilbake i 2008, en lettvekter kalt Gina, og sammen har de altså kommet opp med et telt på hjul.

Her er Gina fra 2008:

Camperen er utstyrt med en sofa, et bord og med soveplass til to personer. Det er også et slags slepesystem som lar deg dra vognen opp til for eksempel en flott isfiskeplass.

Dekkene er luftfrie og kan dermed ikke punktere, mens rammen er laget av karbonfiber for å beholde lettheten.

Slik ser camperen ut innvendig:

Så hva er bakdelen med det hele?

Jo, for i likhet med Gina i 2008 havner nok heller ikke denne i produksjon, så vi må nok nøye oss med å se bilder av den.

Men kul er den jo åkke som, ikke sant?

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker