Annonse
HjemNyheterCampingbilen fra framtiden

Campingbilen fra framtiden

I hall 16 på verdens største caravanmesse er det mulig å se framtiden. Det melder iallfall Mercedes.

Om du er en campingvogn- eller bobilentusiast bør du en eller annen gang i livet ta turen til i Düsseldorf i slutten av august. Da arrangeres nemlig verdens største caravanmesse kalt Caravan Salon, en gigantisk happening for campingfolket.

Hele messeområdet dekker faktisk hele 214.000 kvadratmeter, det er over 130 forskjellige merker som stiller ut og du kan ta over 2.100 forskjellige kjøretøy i nærmere øyesyn.

Det gjelder med andre ord å ha noe spesielt med seg for de som ønsker seg litt oppmerksomhet.

Det hevder Mercedes at de har.

Saken fortsetter under Annonsen

Tyskerne melder nemlig at de besøkende kan reise inn i framtiden om de klarer å navigere seg fram til hall 16 i messeområdet.

‒ Vi tar sikte på å styrke vår stilling i campingvogn-segmentet, og vi vil bli en enda sterkere innovasjonsdriver på teknologi, sier Volker Mornhinweg, sjef hos Mercedes-Benz Vans.

‒ Det gjelder både for familien til Marco Polo-campingvogner og fritidsbiler så vel som for de som bygger slike biler. Med «Concept Marco Polo» med intelligente oppkoblingsløsninger presenterer vi framtiden allerede i dag.

Denne konseptmodellen kan du snakke til. (Foto: Mercedes)
Denne konseptmodellen kan du snakke til. (Foto: Mercedes)

Mercedes har sett på hvordan utviklingen med smarte hjem har vært, og løftet teknologien og løsninger over til de kommende bobilene med en ny brukermodul kalt Mercedes-Benz Advanced Control (MBAC).

Dette er enkelt og greit et kommandosenter hvor det er mulig å styre diverse ting, slik som luftfjæringen, pop-up-taket, lys og andre ting. Dette gjøres enten via MBUX-grensesnittet foran, en berøringsskjerm bak eller via smarttelefonen.

En rekke ting er mulig å sjekke og styre via «Connected Home»:

 • Kontrollerer at dørene er låst
 • Kontrollerer nivåene på gassflasker
 • Kontrollerer vanntanknivåene og kontrollerer vanntankventilene
 • Kontroller batteriets ladestatus
 • Kontrollerer og regulerer temperaturen på kjøler/kjøleskap
 • Kontrollerer og regulerer temperaturen i stua
 • Kontrollerer solfangermodulens tilstand (alternativ energiforsyning)
 • Kontrollerer den elektrisk justerbare markisen
 • Kontrollerer lydanlegget
 • Kontrollerer innvendig belysning, inkludert atmosfærebelysning
 • Kontrollerer trinnet til oppholdsrommet

Dette er ting som er tilgjengelig for den nye Sprinter som kommer neste år.

Dette er en ny Sprinter med Connected Home. (Foto: Mercedes)
Dette er en ny Sprinter med Connected Home. (Foto: Mercedes)

Slike løsninger er kanskje ikke noe nytt, men Mercedes tar det et skritt lenger med den nevnte «Concept Marco Polo» ‒ en slags «Connected Home 2.0».

Her er det selvfølgelig også berøringsskjermer og apper tilgjengelig for å styre systemet, men i framtiden skal det også være mulig å bruke talekommandoer. Så be bilen å dempe lyset, og den gjør det. Bare husk å si «Hey, Mercedes» først.

Mercedes ser for seg følgende scenario når du ankommer campingområdet, og fyrer av følgende kommando: «Hey Mercedes, jeg vil slappe av».

Dermed vil «Concept Marco Polo» stille inn bilen av seg selv ved å åpne pop-up-taket og rulle ut markisen, slå på belysningen under markisen, i gangen og under kjøkkenet, og sette på litt avslappende musikk.  

Når du skal dra av gårde igjen er det bare å si «Hey Mercedes, I want to leave», og bilen «pakker» seg selv ned.

Men det kanskje aller mest imponerende med den neste versjonen er de spesielle vinduene. Disse har flytende krystaller i seg, noe som åpner for å gjøre de mørkere ved et tastetrykk eller talekommando. Dermed dempes innsynet, og gardinene kan trygt plasseres innerst i skapet.

«Concept Marco Polo» byr også på trådløs lading, så dermed kan du også plassere ladekabelen i det samme skapet.

Konseptbilen på messen er også utstyrt med solceller som produserer 400 watt, så alt bør være klappet og klart for en fin ferie med en slik vogn.

Framtiden i bilverden betyr også en annen ting; eldrift.

Mercedes presentere en miljøvennlig variant kalt Concept Sprinter F-Cell, og denne har en rekkevidde på 530 kilometer og 198 hestekrefter. Dette er altså en brenselcellebil som har hentet drivverk fra hydrogenbilen GLC F-Cell, og det vil også være mulig å bruke strøm laget av hydrogen til andre hverdagslige ting.

Denne bilen blir kun vist fram 24. august, mens to andre varianter av den kommende Sprinter ‒ en fra Hymer og en fra La Strada ‒ er på plass under hele messen.

Om de to ikke faller i smak, kan du jo sjekke ut de drøyt 2.000 andre kjøretøyene som er på plass i Düsseldorf.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse