Annonse
Hjem Nyheter En A-klasse med 365 hk

En A-klasse med 365 hk

Brabus har kastet seg over den ferske Mercedes-AMG A 35, og det gjør den lille hissigproppen om til en kraftplugg.

Mens ABT fokuserer på Audi og andre medlemmer av Volkswagen-gruppen, har Brabus blikket rettet mot Mercedes-familien som inkluderer Smart.

Det tyske tuningsselskapet ligger ikke på latsiden, og har den siste tiden vist fram en Brabus 800 basert på Mercedes-AMG GT 63 S og to fullblodsversjoner av Mercedes G 63 AMG. Alle de tre Brabus-versjonene byr på 800 hestekrefter og et dreiemoment på 1.000 Nm.

Dette blir selvsagt altfor vilt for en kompakt modell som Mercedes A 35, som er minstemann i Mercedes-familien sammen med SUV-modellen GLA.

Stjernemerket kom med en ny generasjon av A-klassen i fjor, og tyskerne hadde ikke spart på mye. På innsiden var til og med A 35 full av teknologi, inkludert det nye multimediasystemet kalt MBUX.

Saken fortsetter under Annonsen

De var faktisk så fornøyd med resultatet at de bestemte seg for å lage en AMG-utgaven av den, og i fjor høst kunne de presentere tidenes minste AMG-versjon, Mercedes-AMG A 35 4Matic.

Under panseret på denne befinner det seg en 2.0-liters 4-sylindret turbomotor med hele 306 hestekrefter og et dreiemoment på 400 Nm. Kreftene fordeles av en AMG Speedshift DCT 7G dual-clutch.

Pakken gjør at den lille hissigproppen sprinter fra 0 til 100 km/t på kjappe 4,7 sekunder, mens toppfarten er begrenset til 250 km/t.

Men denne møter nå sin overmann.

Brabus har selvsagt fått med seg AMG-versjonen med firehjulsdrift, og bestemte seg åpenbart ganske raskt for å gjøre denne hakket råere.

Tuningsselskapet har utviklet to ytelsespakker til denne som ikke skal gå utover den daglige kjørekomforten.

Den første heter PowerXtra og gir 43 ekstra hk og ytterligere 60 Nm, noe som gir et sluttresultat på 350 hk og 460 Nm.

Den andre pakken heter PowerXtra +, og med denne får AMG A 35 hele 365 hk ved 6.300 r/min.

Brabus byr også på noen spesielle girhendler i aluminium som skal sørge for enda mer eksakte girskifter, og alt dette slår selvsagt ut for prestasjonene.

Den lille kraftpluggen sprinter opp til 100 km/t på 4,4 sekunder, mens toppfarten forbli på 250 km/t. Brabus gir nemlig en garanti på tre år, og for å bevare motoren mest mulig har de latt toppfarten forbli den samme som AMG-utgaven.

Men de nøyer seg naturligvis ikke kun med drivverket.

De har satt på ny frontspoiler, luftinntak, bakvinge på taket og selvsagt noen nye hjul.

Felgene er på 19 tommer, mens dekkene, Pirelli P Zero, har en profil på 235/35.

Og på toppen er det selvsagt mulig å bestille diverse oppgraderinger på innsiden, inkludert skreddersydde seter og Brabus egne aluminiumpedaler.

Alt dette gjør altså den i utgangspunktet raske AMG A 35 til litt av en racer, og jaggu ser den ikke litt skummel ut også.

Sjekk selv i denne bildeserien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker