Annonse
Hjem Nyheter En usedvanlig kvikk Fiat 500

En usedvanlig kvikk Fiat 500

En original Fiat 500 kommer med 69 hestekrefter, mens denne Abarth-versjonen byr på nesten 100 flere.

Abarth er et selskap som simpelthen elsker Fiat 500, og hestekrefter ‒ mange hestekrefter. Den kombinasjonen passer som kjent ikke særlig godt sammen, men det stopper ikke tuningsselskapet.

De har allerede fire særdeles kvikke spesialversjoner av den særegne bybilen, kalt 595, 595 Esseesse (ja, det staves slik), 595 Competizione og 595 Turismo. De to siste høres nesten ut som noen Ferrarier, men det er altså ombygde Fiat 500.

Nå er de klar med den femte modellen, og den følger opp Competizione og Turismo med nok en italiensk sportsbilbetegnelse ‒ 595 Pista.

Abarth sier at de har gitt denne en enda større turbo, noe som gjør at det maksimale dreiemomentet på 230 Nm kommer tidligere enn før. Mer eksakt slår det inn på 2.250 r/min, mens de 165 hestekreftene som bor i motoren leveres ved høyere turtall.

Saken fortsetter under Annonsen

De har fulgt opp med å gi den større bremser og en MTA-girkasse med girhendler i tilknytning til den nye rattet.

Abarth har nemlig kastet ut det originale rattet og satt inn et sportsratt, og det er også en «Sport»-knapp hvor det er mulig å justere kreftene ‒ akkurat som på ordentlige racerbiler.

Og ja, Abarth-versjonene kommer også med infortainment og støtte for både Android Auto og Apple CarPlay, så det er en moderne liten rakkar også.

Problemet med slike tuningsversjoner er at de ikke er mulig å få tak i fra forhandler i Norge, og dermed må man selv importere slike inn til gamlelandet.

Men det slipper man faktisk med Abarth-modellene, for i Sandvika utenfor Oslo ordner Autovia dette for deg.

Så det er faktisk mulig å få denne lille kruttønna med norske skilt uten altfor mye pes, men hva en Abarth 595 Pista ender opp med å koste vet vi dessverre ikke.

Men vi tør iallfall å garantere, selv uten å ha kjørt den, at dette er en morsom kjørebil ‒ og da spesielt rundt en bane eller et avstengt område hvor du kan gasse litt mer på.

Som du kan se ut av bildene under står det også tallet 70 på setene, for i år er det 70 år siden selskapet ble grunnlagt.

I dag er Abarth heleid av Fiat Chrysler Automobiles Italia, som også står bak Fiat, Alfa Romeo og Lancia. FCA Italia er igjen eid av FCA, som i tillegg består av merker som Chrysler, Dodge, Jeep, Maserati og Ram.

Tidligere lå også Ferrari under FCA, men dette merket ble skilt ut i 2016.

595 Pista kunne altså nesten like gjerne vært navnet til en Ferrari-modell, men det er altså den helt ferske Abarth 595 Pista.

Her er flere bilder av den kvikke sjarmøren:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,614FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker