Annonse
Hjem Superbiler Dette er verdens raskeste SUV

Dette er verdens raskeste SUV

Lister har store planer for den kommende SUV-modellen kalt LFP. Den skal rett og slett blir den raskeste SUV-modellen som finnes.

Det er ikke sikkert du har hørt om Lister, som er et slags tuningsselskap som lager ekstreme varianter av Jaguar-modeller. Faktisk er Lister Storbritannias eldste sportsbilprodusent, og lagde sin egen racingvariant allerede tilbake i 1954.

Selskapet ble kjøpt opp av Lawrence Whittaker i 2013, og siden har vi blant annet fått modellen Lister Thunder ‒ en villstyring av en bil basert på Jaguar F-Type. Les mer om den i en av lenkene helt nederst.

Nylig viste de også fram Lister LFT-666, også denne basert på F-Type. Dette er en 666 hestekrefters sportsbil, og reaksjonene lot ikke vente på seg. Kjøperne stilte seg i kø for å sikre seg en av de 99 utgavene Lister bygger av denne.

Og nå er de virkelig i støtet.

Saken fortsetter under Annonsen

For drøyt en måned etter LFT-666 viser de nok en type «vill bil» ‒ denne gang en SUV. Nå har de tatt en F-Pace (må ikke forveksles med coupémodellen F-Type) og gjort den helt ekstrem.

Dette er en ekstrem rask SUV basert på Jaguar F-Pace. (Foto: Lister)
Dette er en ekstrem rask SUV basert på Jaguar F-Pace. (Foto: Lister)

Denne går rett i kjevene på blant annet Lamborghini Urus, en annen beist av en SUV, og Lister akter å heve lista opp enda et hakk.

Den spreke 65-åringen (altså selskapet Lister) sier at LFP klarer 0 til 100 km/t på rundt 3,5 sekunder, og toppfarten befinner seg i området rundt 320 km/t. Ungene bak bør altså holde seg godt fast i denne «familie»-bilen.

Under panseret til LFP finner vi et monster på 670 hestekrefter, mens Lister ikke sier noe om hvor mange de har tenkt å bygge av denne. I og med at LFT-666 ble den raskestselgende i Lister-historien avventer de muligens for å sjekke interessen rundt denne ekstreme SUV-modellen.

‒ Jeg er glad, overveldet og fornøyd over den store interessen, spenningen og ordrene som vår LFT-666 superbil allerede har generert på få måneder. Basert på tidlige indikasjoner, kan vår nye LFP gjenta den suksessen, og jeg kan ikke vente på å avduke verdens raskeste SUV i nær framtid, sier Lawrence Whittaker.

Vi vet at superbilene i dag kan koste mange titalls millioner kroner, så hva med verdens raskeste SUV?

Vel, startprisen i England er ikke på mer enn 1,5 millioner kroner, så det er ikke så ille som fryktet. Staten skal selvsagt ha sitt, så den runder nok 2 millioner kroner med ganske grei margin her hjemme.

Men da kjører du altså klodens raskeste SUV. Og litt skal det koste å være helt sjef.

Her er flere bilder av Lister LFP:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker