Annonse
HjemNyheterNy versjon av «verdens vakreste»

Ny versjon av «verdens vakreste»

Land Rover har lansert en ny spesialversjon modellen som innehar tittelen «verdens vakreste».

Å diskutere hva som er verdens vakreste bil er selvsagt ganske håpløst, så da er det greit at noe avgjør det for alle oss.

Dette bestemmes av 82 biljournalister i 24 land som utgjør juryen i World Car Awards (WCOTY), og de falt sist for Range Rover Velar.

Den bilen er altså innehaveren av tittelen «World Car Design of the Year», og offisielt den vakreste bilen i 2018.

Saken fortsetter under Annonsen

Hos Land Rover er det også noen folk som aldri er fornøyd med de originale bilene som ruller ut av samlebåndet, og disse hører hjemme i avdelingen som er kalt Special Vehicle Operations (SVO).

De har nå fått fatt på Velar, og gitt den en aldri så liten overhaling.

Nå vrir den for eksempel ut 550 hestekrefter fra den 5-liters store V8-motoren, kombinert med nye aerodynamiske detaljer og kjølingsløsninger samt større bremser. De har også satt på 21-tommers hjul som ikke veier mer enn 20-tommerne som kommer originalt.

Innvendig har de puttet inn mer skinn og andre luksuriøse materialer, og til slutt har de kalibrert diverse systemer som girkassen, differensialen, styringen og antirull-systemet.

Deretter har de gitt den et ekstra staselig navn, så hils på Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

‒ Range Rover Velar har en perfekt balanse mellom praktisk, dynamisk ytelse og avslappende komfort. Ved å forbedre de luksuriøse og dynamiske egenskapene ytterligere har vi skapt høydepunktet i Velar-serien, sier administrerende direktør Rawdon Glover.

Den går også som et skudd.

Med de ferske hestene skyter den fart fra 0 til 100 km/t på 4,5 sekunder, og nåla stopper ikke før den viser 274 km/t. Dette er altså den raskeste av samtlige Velar-versjoner.

Ifølge Land Rover har folkene hos SVO ikke brukt mindre enn 63.900 timer for å kalibrere ting som firehjulstrekket og understellet slik at bilen skal oppføre seg enda mer perfekt på underlaget.

Så verdens vakreste skal ikke bare være pen å se på, den nye SVAutobiography Dynamic Edition bør være ganske så ok å kjøre også.

Den blir også den dyreste.

Range Rover Velar R-Dynamic HSE er satt til 64.530 pund, og denne koster 1.422.900 kroner her hjemme. Det ferskeste og dyreste medlemmet koster 86.120 pund i England, så den vil nok nærme seg 2 millioner kroner i Norge.

Men det viktigste når vi skriver om en Velar er selvsagt bildene, for vi snakker altså om den vakreste bilen i 2018.

Så her er av den nye SVAutobiography Dynamic Edition:

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Velar, verdens vakreste

Range Rover Velar er verdens vakreste bil. Her avbildet i verdens vakreste land. (Foto: Land Rover)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse