Annonse
Hjem Nyheter Velar, verdens vakreste

Velar, verdens vakreste

I mars ble Range Rover Velar kåret til planetens vakreste bil i 2017. La oss ta en titt på bilen.

Range Rover Velar er ikke en billig SUV, men heller ikke den dyreste ‒ ikke en gang fra Land Rover. Velar starter på rett under 900.000 kroner, mens Range Rover Sport greit runder én million. Det gjør for eksempel også Tesla Model X.

Så Velar er dyr, men langt fra dyrest i klassen. Men den er vakrest.

Faktisk ikke bare i SUV-klassen, men blant alle modellene som kom i 2017. Det bestemte juryen i «World Cars Award» ‒ ansett som den mest prestigetunge utdelingen.

I «Årets bildesign» slo den de to andre finalistene Volvo XC60 og Lexus LC 500, og ble dermed kåret til den aller vakreste. Den overtok faktisk prisen fra en annen Jaguar Land Rover-modell, Jaguar F-Pace. I tillegg har både Jaguar F-Type og Range Rover Evoque tidligere stukket av med prisen, så Jaguar Land Rover kan virkelig designe biler. Så har da også sjefdesigneren, Gerry McGovern, blitt kåret til årets designer så sent som i januar.

Saken fortsetter under Annonsen

Velar har arvet navnet etter en konseptbil på 1960-tallet, og debuterte for et drøyt år siden. Den er som alle de foregående vinnerne en SUV-modell, og har flotte linjer med en spesiell og designmessig ren grill, innfelte dørhåndtak og en integrert bakspoiler som både forsterker linjene og forbedrer aerodynamikken.

På innsiden er teknologien lite synlig foruten skjermene, og det er også der fokusert på rene linjer og lite annet «dill og dall» ‒ hva nå enn det måtte være.

Den er altså vakker på både innsiden og utsiden ‒ en perfekt kombinasjon.

Og den er smart også, med en drøss med hjelpemidler og førerassistenter ‒ mange faktisk som standard.

Motorene går fra 180 hestekrefter og opp til toppmodellen som er en V6 på 3,0 liter som har 380 hestekrefter.

Det var litt om verdens vakreste bil, Range Rover Velar.

Men vi må selvsagt studere den også. Og bildene vi kan se på er selvsagt tatt i verdens vakreste land. Ja, selvsagt Norge. Så her møtes vakker og vakker.

Under alle bildene følger også en video.

Kos deg!

 

Vakkert, ikke sant?

Her er en litt morsom video:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker