Annonse
Hjem Nyheter Her er verdens raskeste SUV

Her er verdens raskeste SUV

Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+ kan kalle seg verdens raskeste serieproduserte SUV. Se video.

Nå er det kun de bilene som skal inn i Guinness rekordbok som har de offisielle titlene som verdens raskeste biler, men det finnes også en annen uoffisiell med dog allmenn godkjent måte å måle bilene opp mot hverandre. Nemlig en runde rundt verdens tøffeste racerbane, Nürburgrings Nordschleife ‒ den beryktede Nordsløyfa.

Dit valfarter alle produsentene som har litt mer potente modeller i sitt utvalg, og Mercedes-AMG har selvsagt sin naturlige plass blant alle disse.

De kan også by på en lynrask SUV-modell, nemlig en AMG-variant av GLC 63 S 4Matic+.

Denne bilen er utstyrt med 4,0-liters V8 med biturbo som yter 510 hestekrefter og har et dreiemoment på 650 Nm, og forflytter seg som en sportsbil.

Saken fortsetter under Annonsen

Wikipedia har for eksempel en oversikt over de raskeste bilene der, og sportsbiler som for eksempel Aston Martin V8 Vantage, Porsche 911 Carrera S (997), Lamborghini Gallardo LP 560-4 og Nissan GT-R er alle registrert med runderekorder rett over 7:50 minutter.

Alfa Romeos elegante SUV kalt Stelvio, og mer bestemt Quadrifoglio-utgaven, klarte i fjor tiden 7:51,7 minutter, og ble med det verdens raskeste SUV. Men det er også sådd tid om den tiden, ettersom Alfa klarte å publisere en klippet video fra rekordforsøket. Altså litt typisk italiensk rot.

Men verden lot tvilen komme Alfa til gode, så dermed har firkløverutgaven av Stelvio faktisk vært verdens raskeste serieproduserte SUV-modell.

Inntil nå.

For tyskerne har altså luftet den ultrasterke AMG GLC 63 S 4Matic+ rundt banen, og tyskerne roter det sjelden til ‒ så de har en uredigert og sammenhengende video av runden sammen med den profesjonelle tidtaker-løsningen «wige solutions».

Bak rattet sitter faktisk ikke en proff, men Mercedes slapp løs utviklingsingeniøren Markus Hofbauer som jo klarte seg veldig bra i høstlige og dermed heller ikke helt optimale forhold.

Men ingenting stanset bilens ferd med en ny rekordtid.

Bilen ble nemlig klokket inn til 7:49,369 minutter, og ifølge Mercedes satt rekorden allerede på første forsøk.

Men vi må legge til at Lamborghini hadde planlagt et offisielt forsøk med den ultrasterke SUV’en Urus i år, men dette har fortsatt ikke skjedd. Bilen er uoffisielt klokket inn rundt banen på 7:47 minutter, men denne tiden er altså tatt med stoppeklokke under testing og er ikke godkjent.

Så offisielt er altså den raskeste SUV-modellen Mercedes-AMG GLC 63 S 4Matic+.

Her kan du bli med den bilen på rekordrunden:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker