Annonse
Hjem Elbiler Dette er konturene til en spennende elbil

Dette er konturene til en spennende elbil

En bil stjal overskriftene under fjorårets Genève Motor Show, nemlig Aston Martin Lagonda Vision. Nå er det klart for en SUV-variant.

James Bond hadde kunnet uten protester fra fansen kommet rullende i en Aston Martin Lagonda Vision Concept som du kan se bilde av lenger ned.

For bilen var så stilfull av verdens mest elegante agent hadde passet perfekt inn i en slik, og den bød blant annet på en rekkevidde på rundt 650 kilometer og selvkjørende egenskaper så det holdt.

Men av og til tar kjeltringer som Bond forfølger avstikkere ut i terrenget, og da funker Vision Concept dårlig.

Det løser den nye Lagonda Aston Martin nå skal avduke under det kommende Genève Motor Show bedre.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne er kalt All-Terrain Concept, og er faktisk forløperen til det som blir Aston Martins aller første elbil i 2021.

SUV-modellen er altså et glimt av det vi kan vente fra den nye elektriske serien som er kalt Lagonda, og med tanke på Vision Concept i fjor blir dette nesten som en ekstra julaften for motorinteresserte.

‒ Måten bilprodusentene viser fram nye produkter har endret seg uten like de siste årene, men det er fortsatt noe med den unike atmosfæren rundt et stort motorshow, sier AM-sjef Andy Palmer.

‒ Historisk har Genève alltid vært bra for oss, og «buzzen» rundt standen i fjor da vi avduket Lagonda Vision Concept var virkelig bemerkelsesverdig. Så det er fantastisk å returnere med en annen verdensdebut. Lagonda All Terrain Concept gir ledetråder om hva som vil være den første Lagonda-modellen, og viser videre hvordan Lagondas nullutslippsdrivsystem gjør det mulig å skape spektakulære biler som radikalt omdefinerer sin sektor av markedet. Jeg ser virkelig fram til å se publikums reaksjon, sier han.

Dette er altså det eneste offisielle bildet av noe vi tør spå er en svært spennende elbil:

Det Palmer sier om den nye konseptmodellen er altså stort sett det vi vet om den nye modellen, men han sier altså at de har tatt et nytt steg fra konseptmodellen de viste i fjor. Og den vet vi litt om.

Den bilen så først og fremst spektakulær ut, men linjene ble også fulgt opp av ny og imponerende teknologi.

Slik ser Vision Concept ut:

Den har svært lang akselavstand og en kort front og stuss, noe som gir god innvendig plass.

Rekkevidden er også av den litt mer gavmilde varianten, og Aston Martin sa i fjor at denne rullet enkelt fra Oslo til Bergen eller Trondheim.

Ok, de brukte kanskje ikke de eksemplene, men rekkevidde opplyste de til over 643 kilometer. Og den kom selvsagt med trådløs lading.

Den var også selvkjørende, og nivået var satt til 4 på den autonome skalaen. Det vil si at den kunne kjøre av seg selv tilnærmet i alle forhold, noe ingen biler kan per i dag.

Aston Martin er britisk, og der borte har de rattet på høyre side. Ingen problem i en Lagonda Vision Concept.

Rattet kunne flyttes fra høyre til venstre eller motsatt, og faktisk fjernes helt (felles inn i dashbordet) om man følte for det.

Den hadde også forseter som kunne dreies 180 grader, slik at de foran kunne sitte ansikt til ansikt med de bak.

Så det var virkelig en framtidsrettet bil Aston Martin viste oss i fjor.

Nå kommer det altså en SUV som også skal være langt nærmere en produksjonsmodell enn det Vision var ment som, så det blir garantert trangt rundt standen til Aston Martin under årets Genève Motor Show.

Der kan også de besøkende sjekke ut andre modeller som produsenten byr på, som for eksempel Vantage, DB11 AMR og DBS Superleggera.

Q-avdelingen er også på plass der, og de vil vise hvordan man kan personifisere bilene. Der viser de fram spesialversjoner av Vantage og DBS Superleggera.

De gjør altså litt som det Q-karakteren gjør med James Bond sine biler i de mange filmene.

Men selvutskytende seter og raketter får du neppe.

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Wow, dette er hva vi kaller elbil!

Dette er en selvkjørende elbil fra Aston Martin, Lagonda Vision Concept. (Alle foto: Aston Martin)

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,448FansLik
41FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker