Annonse
Hjem Elbiler Wow, dette er hva vi kaller elbil!

Wow, dette er hva vi kaller elbil!

Du mister nesten pusten når du ser hva Aston Martin har tryllet fram. Et lite kunstverk av en bil. Se video.

James Bond nikker helt sikkert anerkjennende når han ser det aller siste stuntet til Aston Martin, en lekkerbisken av en elbil. Ikke bli overrasket om dette er den neste bilen vi ser den hemmelige agenten i.

Og best av alt; Aston Martin skal produsere lignende fra 2021. Joho!

Bilen har fått navnet Lagonda Vision Concept, og det er ikke tilfeldig.

Vision heter en drøss av elektriske konseptbiler for tiden, og skal vise oss produsentenes visjon inn i framtiden.

Saken fortsetter under Annonsen

Concept betyr at dette er et konsept som Aston Martin skal bygge videre på i framtiden.

Så da har vi visjon og framtiden. Hva med Lagonda?

Riktignok var det en modell på 1970-tallet som het det, og den hadde et forferdelig design. Et aldri så lite mageplask, og det er forhåpentlig ikke den Aston Martin tenker på.

Noen vet nok allerede hvor Aston Martin skal med det navnet. Selskapet Aston Martin heter nemlig egentlig Aston Martin Lagonda, så produsenten markerer et veiskille med den nye elbilmodellen. Nå begynner en tid. En elektrisk tid som skal ta selskapet inn i framtiden.

Aston Martin er som kjent bilmerket for de med litt dypere lommer enn oss vanlig dødelige, og Lagonda er da også en luksusbil som skal by på det siste innen teknologi og utvikling. Det er altså en selvkjørende, elektrisk bil.

‒ Vi tror at folk forbinder luksus i sine biler med en viss tradisjonell og til og med gammeldags tilnærming, for til nå er det alt som har vært tilgjengelig for dem, sier Andy Palmer, Aston Martins president og administrerende direktør.

‒ Lagonda er laget for å utfordre den tankegangen, og bevise at det å være moderne og luksuriøst ikke bare betyr like og eksklusive konsepter.

Denne konseptmodellen viser altså hva vi kan se i kommende Lagonda-modeller allerede i 2021. I Genève vil Aston Martin også vise to små modeller av Lagonda-varianter som coupé og kanskje enda mer spennende, en SUV.

‒ Lagonda Vision Concept er en utrolig dristig designerklæring, sier Aston Martins kreative sjef, Marek Reichman.

‒ Elektrifiseringsrevolusjonen betyr at det ikke lenger er behov for et «hest og vogndesign», og vårt nye konsept viser omfanget av designmuligheter som åpnes når du ikke lenger trenger å gi plass til en stor strømkilde rett foran passasjerommet. I Lagonda Vision Concept opptar batteriene gulvet i bilen. Alt over den linjen tilhører oss, legger han til.

Det vil si at de kan kjøre på å designe nærmeste det de vil. Og det har de jaggu gjort mot denne konseptmodellen.

Alle vil nok ikke like den, men det er uansett et oppsiktsvekkende design. Og de som tror at den først fikk den utvendige formen, for deretter å bli utformet på innsiden tar feil.

Ettersom det ikke trengs noe plass for verken gir eller motor gikk designerne først løs på interiøret, for deretter å tegne den utvendige formen.

Det første man ser at den ikke har noe panser, noe elbiler ikke trenger. Så de droppet det like godt, noe som resulterer i et uvant design. Forhjulene er nesten det fremste på denne bilen. Akselavstanden er også stor, noe som gjøres med tanke på plassen innvendig.

Rekkevidden er også av den litt mer gavmilde varianten, og Aston Martin lover at denne ruller enkelt fra Oslo til Bergen eller Trondheim. Faktisk er rekkevidde satte til over 643 kilometer, så ingen rekkeviddeangst her. Og de har, selvsagt, trådløs lading.

Den er altså selvkjørende, og nivået er satt til 4 på den autonome skalaen. Det vil si at den kjører av seg selv tilnærmet i alle forhold.

Aston Martin er britisk, og der borte har de rattet på høyre side. Ingen problem i en Lagonda. Rattet kan flyttes fra høyre til venstre eller motsatt, og faktisk kan rattet fjernes helt (felles inn i dashbordet). Da kan også framsetene snues 180 grader slik at de foran sitter ansikt til ansikt med de bak.

Sjekk selv:

Bilen er for å si det forsiktig svært spesiell på innsiden, det er bare å se bildene helt nederst.

Og som man kan se av videoen under har bilen faktisk både kidnapper-dører og måkevinge-dører. Bakdørene åpner seg altså den «gale» veien, i tillegg til at dørtaket åpner seg oppover. Det er med andre ord bare å gå rett inn i baksetet.

Lagonda er ikke den første elbilen Aston Martin har laget. De har blant annet vist oss en elbil-variant av Rapid, kalt RapidE.

Men Lagonda er noe helt annet. En futurisk superbil for, tja, hemmelige agenter?

Vi dødelige ber på våre knær at de særnorske elbilfordelene fortsatt er intakt om fire-fem år. Kanskje til og med vi får råd til 007-bil da?

Her er flere bilder av Lagonda Vision Concept:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker