Audi har tatt et nytt steg nærmere F1, og ansatt lagets første fører. (Fotos: Audi)

Dette er Audis første Formel 1-fører

Audi har tatt nok et steg nærmere Formel 1, for nå har de bestemt seg for den første føreren. Og ikke overraskende har de gått for en tysker. En rutinert en.


For de som ikke har fått det med seg ‒ Audi skal inn i F1-sirkuset i 2026. De tar over hele Sauber-laget, og har nå tatt et viktig steg. 

Sauber har nemlig hentet rutinerte Nico Hulkenberg som fører, og det fra 2025. Men tyskeren har signert en langtidskontrakt, så han blir også å finne i setet når laget heter Audi i 2026. 

Hulkenberg, nå 36 år, kjørte sitt første Formel 1-løp så langt tilbake som i 2010, og kjører i dag for Haas. Han har over 200 F1-løp i beltet, og blir dermed en svært viktig sparringspartner for Audi under utviklingen av den nye bilen. 

‒ Signingen av Nico er den neste milepælen for Audis Formel 1-prosjekt. Med sin hurtighet, sin erfaring og sitt dedikerte teamarbeid vil han gi et viktig bidrag til Audis inntreden i 2026 allerede neste år, sier Andreas Seidl, administrerende direktør for det fremtidige Audi F1-fabrikkteamet og dagens Sauber.

– Helt fra starten var det stor gjensidig interesse for å ta fatt på et prosjekt av denne unike karakteren sammen. Nico er en sterk personlighet, hans besluttsomhet og ønske på et profesjonelt og personlig nivå vil hjelpe oss til å gjøre fremskritt både i utviklingen av bilen og i å bygge opp teamet.

Dessverre har Hulkenberg aldri vært på podiet etter et F1-løp, men tyskeren har vunnet storløpet Le Mans for Porsche.

‒ Utsiktene til å konkurrere for Audi er noe helt spesielt, sier Hulkenberg.

‒ Når en tysk produsent går inn i Formel 1 med en slik besluttsomhet, er det en unik mulighet. Å representere fabrikkteamet til et slikt bilmerke med en kraftenhet laget i Tyskland er en stor ære for meg.

I mars bestemt Audi seg for å ta over hele Sauber-laget, og da ble også Oliver Hoffmann utnevnt som styreleder for Audis F1-satsing.

Han er også styreleder for Sauber og Audi Formula Racing, avdelingen som skal utvikle kraftenheten på Neuburg-anlegget.

Årets F1-sesongen har vært totaldominert av Max Verstappen som har vunnet alle løpene så langt, mens Hulkenberg har tatt poeng i tre av de fem løpene så langt ‒ dog med en 9. plass som beste plassering. 

Tyskeren er så langt på 13. plass i mesterskapet, mens Sauber på sin side er aller sist i lagmesterskapet etter en håpløs start på sesongen med brutte løp og elendige resultater for både Zhou Guanyu og Valtteri Bottas. 

Neste mulighet både for Sauber og Hulkenberg kommer allerede til helgen, og da foran de aller største stjernene. Da er det nemlig duket for Miami Grand Prix, et løp som selvsagt ble vunnet av Verstappen i fjor med lagkamerat Sergio Perez på plassen bak. 

Les også:

Debatt

Les mer om:

Motorsport Audi Formel 1