Dennis Olsen er klar for debuten som offisiell Ford-fører. (Fotos: Ford)

Dennis Olsen debuterer som Ford-fører

Denne helgen bør nordmenn følge med på 24-timersløpet i Daytona. Der er nemlig Dennis Olsen på plass, og får dermed sin debut som offisiell Ford-fører.


27 år gamle Dennis Olsen har allerede opplevd mye på racerbanen, og har blant annet kjørt for Porsche, deltatt på 24-timersløp på selveste Nürburgring og gjennomført en rekke GT-løp.

Men ingenting kan toppe det som skjer til helga.

– Det å debutere på en ikonisk amerikansk bane med et annet amerikansk ikon, Mustang, til helgen blir noe av det større jeg har opplevd som motorsportsutøver, sier Olsen.

‒ Både stemningen i teamet, de høye forventningene og den ekstreme interessen det er her for konkurransen gjør meg både rastløs, nervøs – og ikke minst 100 prosent skjerpet for å levere best mulig. Jeg gleder meg enormt til at startskuddet går på lørdag.

To store racerløp brøler i gang årets motorsportsesong, for på samme tid som legendariske Rally Monte Carlo kjøres rundt Monaco er det duket for det ikoniske 24-timersløpet på Daytona, av sponsorhensyn kalt Rolex 24.

Da Ford i midten av desember annonserte nye fabrikksførere for Ford Performance GT3-laget var Dennis Olsen en av fem utvalgte, sammen med Ben Barker, Chris Mies, Andy Priaulx og Frédéric Vervisch.

Fra før av er også Joey Hand, Dirk Müller, Harry Tincknell og Mike Rockenfeller med på fabrikkteamet.

Olsen skal kjøre sammen med Corey Lewis, Ryan Hardwick og Giammarco Levorato under løpet i Daytona, og de kjører bil nummer 55 for Mustang GT3-kundeteamet Proton Competetition i GTD-klassen.

Ford har en svær satsting rundt Mustangen, og skal delta på 24-timersløpet i flere klasser.

Mustang GT3 i GTD Pro og GTD-klassene i hovedløpet Rolex 24, og Mustang GT4 i IMSA Michelin Pilot Challenge og IMSA VP Racing Sports Car Challenge.

Samtlige biler er utviklet av Ford Performance sammen med partner Multimatic Motorsports, og duoen har jobbet sammen i mange år.

– I en svært spennende tid for sporten er vi nå klare for å lansere Ford Mustang GT3 og GT4-bilene, sier Mark Rushbrook, global direktør for Ford Performance Motorsports.

‒ Daytona International Speedway har vært en arena for mange bemerkelsesverdige øyeblikk i vår historie. Nå gleder vi oss til å vende tilbake til IMSA-konkurransene.

Ford sier at de ikke har spart på noe under utviklingen av de nye bilene.

‒ Det første løpet for en ny bil er alltid det mest utfordrende, sier Larry Holt, Multimatic Special Vehicle Operations Executive Vice President.

‒ Med Daytona kuliminerer to års hardt arbeid av Multimac, Ford og M-Sport. Vi har ikke spart på noe for å utvikle en bil som er i stand til å takle den legendariske konkurransen over 24 timer, og er klare.

Daytona-løpet er selvsagt veldig viktig for Ford, som tok sin første seier der tilbake i 1966. Den foreløpige siste kom i 2017, og var da en klasseseier i GTLM.

24-timersløpet på Daytona starter lørdag, og de som har Viaplay kan se det hele fra klokka 19:30.

Les også:

Debatt