Denne BMW XM-utgaven er ekstra forlokkende, for her møtes to supermodeller. (Fotos: BMW)

Denne BMW XM er inspirert av en ekte supermodell

Stjernene flokker til Cannes og filmfestivalen. Det inkluderer også en med fire hjul, nemlig den første rene M-modellen siden M1 ‒ BMW XM.


Det er glitter og stas når stjernene, inkludert supermodellene, inntar den franske rivieraen. Nå pågår den 77. filmfestivalen i Cannes, og blant de mange som kaster glans er også en mystisk fristerinne. En Mystique Allure.

Denne er inspirert av den britiske supermodellen Naomi Campbell, og er designet med eksklusive materialer fra haute couture-verdenen. Og ja, har et unikt lydspor utviklet i samarbeid med den kjente filmkomponisten Hans Zimmer.

Denne supermodellen er nemlig en bil og heter BMW XM Mystique Allure, og dette er altså en variant av den første frittstående M-modellen siden BMW M1 kom på 1970-tallet. Bilen er også den første fra BMW M drevet av M Hybrid-drivsystemet.

Nå er det ikke slik at BMW bare har bladd i historiebøkene og funnet navnet til en av de største supermodellene gjennom historien, men her har faktisk Naomi Campbell bidratt med innspill.

Hun startet et samarbeid med det tyske merket så sent som i fjor, og da med lanseringskampanjen «Dare to be You» for nettopp BMW XM.

Nå tar de dette et steg videre.

Sjekk denne:

Den spesielle utgaven ble selvsagt presentert av supermodellen selv nede ved stranden i Cannes for utvalgte gjester, før den tiltrekkende duoen fant veien opp til Palais des Festivals et des Congrès og den røde løperen.

‒ Å se BMWs visjon for BMW XM Mystique Allure komme til live har vært helt utrolig, sier Naomi.

‒Jeg føler meg dypt beæret over å ha vekket inspirasjonen til deres første high-fashion show-bil noensinne, som står som et unikt mesterverk i alle aspekter.

Nå er det ikke noen stor overraskelse at BMW dukker opp i Cannes, for dette er tredje året de er offisiell bilpartner for filmfestivalen. BMW stiller opp med mer enn 200 kjøretøy som går i skytteltrafikk, og dette inkluderer elbiler som BMW i7, BMW iX og BMW i5 og selvsagt ladehybriden BMW XM – den store stjernen.

Når det gjelder BMW XM Mystique Allure er dette den aller første bilen fra BMW som har materialer fra den øverste moteindustrien, og skal gi den en unik kombinasjon ‒ uttrykksfull, avantgarde, stilig og luksuriøs.

Bilen er inspirert av Naomis favorittfarge med en utside med en dypt mettet ultramarin nyanse, fremhevet av en skinnende matt finish.

På innsiden går det blant annet i fyldig fløyel og glitrende frosne metalliske paljetter som kaster nyanser fra intens fiolett til dyp ultramarin, så ja, den hadde nok også trivdes i Eurovision.

De iriserende overflatene ble laget med presist håndverk og med et fint øye for detaljer, forklarer BMW. Disse skal ta de iøynefallende geometriske formene til BMW XM og tilføre en spesiell visuell rikdom til bilens ekstroverte estetikk. Ja, intet mindre!

Her møtes altså høy ytelse og haute couture, og det unike ytre følger altså veien inn i en M Lounge dekket av lilla fløyel.

Når det gjelder lyden, BMW IconicSounds Electric, har altså Hans Zimmer laget noe eksklusivt sammen med BMW Group Sound Design.

Om bilen kun kjøres på elektrisk kraft blir hver bevegelse av gasspedalen akkompagnert av en følelsesmessig engasjerende lyd, og denne skal representerer bilens enestående ytelse og visuelle lokking denne fristerinnen kan by på.

Mange kunne nok tenkt seg denne, ja, bilen, men dette er en engangsbil så BMW og Naomi nøyer seg med den ene utgaven.

Det er jo på en måte en supermodell verdig.

Les også:

Debatt

Les mer om:

BMW BMW XM