Annonse
Hjem Nyheter Den norrøne ulven

Den norrøne ulven

Arvtakeren til den ekstrem ville Lykan HyperSport heter Fenyr SuperSport, og er intet mindre enn en norrøn kjempeulv. Se bildeserie.

Gudene skal vite, og da mener vi de norrøne, at Fenris er et dyr du ikke kødder altfor mye med.

Dette er nemlig sønnen til selveste Loke, og kjempeulven er faktisk så sterk at da Odin og resten av gjengen skulle binde han fast måtte de smi seg en spesiallenke.

De tok fiskens åndedrett, rappet skjegget fra kvinnene, tok fuglens spytt, fjellets røtter, kattepotenes lyd og bjørnens sener, og lagde lenken som kalles Gleipne.

Om du, mot formodning, har lurt på hvorfor de seks tingene ikke lenger eksisterer, så har du altså svaret nå. De ble brukt til å smi en lenke, så skyld på Odin.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne norrøne monsterulven lever videre i dag, og nå som en sportsbil. Eller som til modellnavnet selv sier, en supersportsbil.

Fenyr SuperSport er den andre modellen til W Motors, en bilprodusent som holder til i Dubai.

W Motors simpelthen elsker myteomspunnet ulver.

Den første modellen het Lykan HyperSport, og ble verdenskjent da den var stjernen i en ganske så vill bilscene i Furious 7. Les mer om det i en av lenkene etter saken.

Lykan er døpt etter en lykantrop, altså det vi kjenner som varulv, og ble kun produsert i et antall av sju biler. Ja, varulver er jo sjeldne.

Til og med merket W Motors har en ulveklang. W står nemlig for Wolf, engelsk for ulv.

Ulvemerket har altså fulgt opp den elleville Lykan med Fenyr, en sportsbil de skal bygge i 110 eksemplarer.

Denne ble lansert i 2017, og så langt har de klart å selge de 10 første Fenyr SuperSport Launch Editions, så det bør være mulig å få fatt i en slik om du ha noen titalls millioner kroner på lur.

Og Fenyr er virkelig et beist.

Utsiden er selvsagt håndlaget og kledd i karbonfiber, og har minst et nesten like aggressivt utseende som Fenris selv.

Bilen er 4,6 meter lang og 1,92 meter bred, men veier kun 1.350 kilo. Og den er skodd godt også.

Foran er det 19-tommere med dekkprofilen 265/35, mens bak sitter det 20-tommere med dekkprofilen 345/30.

Motoren er levert av tyske Ruf Automobile, og er en 3.8-liters twinturbo boxer med 800 hestekrefter og et dreiemoment på 980 Nm.

Det gjør at den klarer 0-100 km/t på 2,8 sekunder, noe som er 0,1 raskere enn Lykan. Dobles hastigheten til 200 km/t bruker Fenyr 9,4 sekunder, mens toppfarten er satt til runde og flotte 400 km/t.

På innsiden er den ganske så moderne, og de har blant annet satt inn en harddisk(!), det er flere infortainmentskjermer og den har til og med et ryggekamera. Hmmm.

W Motors skal altså lage 100 ordinære eksemplarer av den norrøne ulven, og prisen starter rundt 12,5 millioner kroner før avgifter og andre kostander.

Og det er jo rene røverkjøpet, ettersom Lykan (som riktignok hadde diamanter i lyktene og gullsøm i setene) raskt nærmest 30 millioner kroner.  

Så det er bare å bestille en, og i så fall vil du kjøre rundt i en bil som selv Odin er redd for.

W Motors viste Fenyr SuperSport fram under Salon Privé i England sist uke, og her er bildene fra det arrangementet:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker