Det er på gang en ny kampanjemodell av Cupra Born, og den har en ganske hyggelig startpris. (Fotos: Cupra)

Cupra Born med stort prisfall

Det er på gang en ny kampanjemodell av Cupra Born, og på samme tid faller også startprisen med rundt 20 prosent målt mot tilsvarende modell.


Den norske bilbransjen har anslått at det kommer til rundt 110.000 nye biler i 2024, noe som er ned fra 127.000 nye biler i 2023.

Og enda verre. 2023 bød på en nedgang på nærmere 50.000 nye biler fra 2022.

Det betyr at nedgangen fra 2022 til 2024 mest sannsynlig blir på over 60.000 nybiler, og det er selvsagt en formidabel nedgang som bilimportørene må håndtere.

Resultatet er et enda tøffere kamp om nybilkundene, og det er godt nytt for de som skal kjøpe ny bil. For det beste grepet for å lokke til seg kundene er prisen.

Flere biler har da også fått redusert pris, og nå følger Cupra Born etter gjennom en kampanjemodell.

Elbilen som er laget på samme plattform som blant annet Volkswagen ID.3, ID.4 og Skoda Enyaq har falt litt mellom to stoler, men importør Harald A. Møller har fortsatt stor tro på elbilen. Faktisk så mye at de gir den et skikkelig priskutt når de lanserer en ny kampanjeversjon.

Denne heter Cupra Born Urban, og inkluderer i prisen er ganske mye utstyr. Dette er pakkene som finner veien inn i Urban-utgaven:

  • Pilot M-pakken: Inkluderer avanserte førerassistansesystemer som forbedrer sikkerheten og kjørekomforten.
  • Tech M-pakken: Tilbyr toppmoderne teknologi og tilkoblingsmuligheter.
  • Mørke ruter bak: Reduserer innsyn og øker komfort, samtidig som det tilfører en stilfull finish til bilens utseende.

Selv inkludert alt dette er startprisen ganske hyggelig, nemlig på 349.000 kroner. Det er ifølge importøren rundt 20 prosent billigere enn tilsvarende bil kostet tidligere, og bilen faller dermed fra langt over 400.000 kroner til langt under.

– Min påstand er at du ikke kan få mer bil for pengene enn dette i dagens marked – kulere bil får du i hvert fall ikke, sier Alexander Ulvestad Hjermind, fungerende kommunikasjonssjef for Cupra Norge i Harald A. Møller.

Cupra skal som kjent være den litt mer potente søsteren til Seat og Born Urban kommer med 205 hk og et batteri på 58 kWh som åpner for rekkevidde på godt over 400 kilometer.

– Kombinasjonen av lav pris, mye utstyr og kult design gjør Cupra Born Urban til en svært attraktiv modell i dagens marked, sier Kristin Eliesen Steindal, salgssjef for Cupra Norge i Harald A. Møller.

Bilen har også dratt inn noen priser, og deriblant den gjeve «beste kompakte elbil å kjøre» av det britiske forbrukernettstedet  What Car? både i 2023 og 2024.

Men det er en liten hake med Born Urban. Dette er en kampanjemodell, så denne er kun tilgjengelig i et begrenset antall.

– Kombinasjonen av lav pris, mye utstyr og kult design gjør Cupra Born Urban til en svært attraktiv modell i dagens marked, sier salgssjefen.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil Cupra Cupra Born