Casper Ruud er en av fem Renault-ambassadører som skal fremme sport og idrett for barn og ungdom som ikke har det så lett. (Fotos: Renault)

Casper Ruud slår et slag for Renault

En av Norges største internasjonale stjerner, tennisspilleren Casper Ruud, blir Renault-ambassadør.


Bilmerkene sponser ofte store internasjonale idrettsarrangement, og nylig ble det for eksempel klart at BYD blir offisiell sponsor av fotball-EM som spilles i Tyskland til sommeren.

‒ Vi er stolte av å være en del av UEFA 2024 fotball-EM ‒ et arrangement som ikke bare feirer sportens ånd, men også gir oss muligheten til å vise fram vårt engasjement for bærekraft og innovasjon, sier Michael Shu, administrerende direktør i BYD Europe.

‒ Dette partnerskapet er en mulighet for oss til å nå ut til et globalt publikum, og dele vår visjon om en grønnere framtid.

Fotball-EM i Tyskland skal altså bli litt mer bærekraftig enn tidligere, og et langt spark, etter tennisslag, vestover, finner vi Frankrike.

Der arrangerer de en av de største årlige idrettsarrangementene i verden, nemlig French Open i tennis. Tilbake i 2022 ble Renault hovedsponsor, og for å fremme tennisen startet de et ambassadørprogram kalt «Give me 5». Ja, som å hilse.

Dette er et program som skal oppmuntre ungdom til å starte med sport, og selvsagt spesielt tennis. Programmet skal også støtte vanskeligstilte lokalsamfunn, og har hjulpet til med anlegg både i Frankrike, Brasil og Argentina.

På hjemmebane har Renault også støttet den gamle tennisproffen Yannick Noahs veldedighetsorganisasjon, og finansiert prosjekter for å bygge lekeplasser i vanskeligstilte samfunn i Marseille, Poitiers og Roubaix.

Men «Give me 5» har bare bestått av tre tennisproffer, Félix Auger-Aliassime, Diede de Groot og Luca Van Assche.

Men nå har de blitt til fem.

Det har nemlig kommet til to nye spillere, det unge franske talentet Diane Parry ‒ og vår egen Casper Ruud, for tiden ranket som den 11. beste tennisspilleren i verden og som har tatt hele 10 ATP-titler.

Sammen med Renault skal de oppmuntre folk til å engasjere seg i sport.

‒ Jeg er glad for å bli en del av Renault-familien som global ambassadør! sier Casper Ruud.

‒ Det er en ære å jobbe med et så prestisjefylt merke som har en så rik historie i bilindustrien. Jeg ble spesielt motivert og inspirert til dette samarbeidet med Renault da jeg hørte om den jobben som gjøres for lokalsamfunn rundt i verden, og jeg ser fram til dette samarbeidet.

At lille Norge har en av de store stjernene i tennis er selvsagt helt vilt, og administrerende direktør i Renault Norge er selvsagt svært stolt av den nye ambassadøren.

‒ Det er ikke hver dag vi får muligheten til å samarbeide med en verdensstjerne ‒ som i tillegg er norsk, sier Nils-Henrik Holmen.

‒ Vi ser fram til en spennende tennis-sesong og ikke minst å samarbeide med Casper Ruud. Som en del av samarbeidet skal selvsagt Casper Ruud kjøre Renault når han er hjemme i Norge.

Årets første Grand Slam er allerede i gang, og første mulighet til å se den norske 25-åringen med Renault-logo på klærne blir når Ruud møter spanske Albert Ramos-Vinolas i Australian Open tirsdag.

Både vi og Renault håper selvsagt at det går veien for vår stjerne, som er rapportert i god form før det hele braker løs.

Les også: 

Debatt

Les mer om:

Renault Casper Ruud