Annonse
Hjem Nyheter Bugatti rundet 200 Chiron

Bugatti rundet 200 Chiron

Champagnekorkene spratt til værs da en tricolour-merket Bugatti Chiron rullet ut av fabrikken.

Det var nemlig den 200. Chiron som Bugatti har satt sammen, noe som kanskje ikke høres ut som en stor prestasjon ‒ men som virkelig er det. Forklaringen kommer litt lenger ned.

Men først litt info om denne superbilen til Bugatti.

Chiron er en så spinnvill hyperbil med sine 1.500 hestekrefter at Bugatti faktisk måtte begrense toppfarten til 420 km/t. Den klarer egentlig 460 km/t, men den franske produsenten tror ikke det er gode nok dekk tilgjengelig for en slik hastighet.

0-100 km/t flyr unna på godt under 3 sekunder, den doble hastigheten på 6,5 sekunder, og prøver du deg på 0-300 km/t går det unna på under 14 sekunder. Å, du går for 0-400 km/t!? Vel, da bruker bilen 32 sekunder.

Saken fortsetter under Annonsen

Meningen er å bygge 500 modeller, og de har like godt kostet på med en sportsmodell av fartsmonsteret også.

Chiron Sport er stivere, lettere og fått nye utvekslinger som skal gjøre den enda raskere rundt en bane.

Som om noen trengte en slik versjon?

Uansett, Chiron er en vanvittig sportsbil for de rikeste (koster vel rundt 30 mill. i Norge), og nå har altså Bugatti satt sammen 200 av disse på to år. 70 i 2017, 76 i fjor og målet er 80 innen utgangen av 2019.

Og det er litt av en prestasjon.

For hver eneste av bilene bruker Bugatti 10 måneder på å lage, før den avsluttende monteringen på Alsace-fabrikken tar åtte uker.

Og da hjelper det neppe at Chiron Sport også kommer som en spesialversjon i Bugattis 110. år, kalt Chiron Sport «110 ans Bugatti».

Slike biler er utstyrt med den franske tricolouren på sidespeilhusene, har et spesielt glass i de to takrutene, og er kledd i en slags karbon-stil som gjør den ekstra spesiell.

Av de rundt 20 bilene som akkurat nå blir bygd av Bugatti er faktisk rundt 4 av dem «110 ans Bugatti»-versjoner, så det er mange som vil hedre det 110. år gamle sportsbilmerket.

Skulle kontoen overraskende bli overfylt så er det faktisk en mulig å sikre seg en Chiron.

Rundt 100 av de 500 bilene er fortsatt ikke solgt, så det er bare å ta kontakt med den franske produsenten. Men forvent altså litt byggetid før du får den levert.

Her er flere bilder som viser Chiron og hvordan den settes sammen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,778FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker