Annonse
Hjem Nyheter AMG utvikler selv en ny utgave av ikonet SL

AMG utvikler selv en ny utgave av ikonet SL

Få modeller har en lengre blodlinje enn Mercedes SL, og nå skal modellen tilbake til røttene. Og denne gang er det AMG som tar jobben.

I dagens medieverden blir ord som ikon, legende og sjokk misbrukt i kampen om oppmerksomhet og klikk, men det er som kjent ingen regel uten unntak. Så en gang iblant brukes et uttrykk som et ikon faktisk på noe eller noen som er det, slik som Mercedes SL.

For dette er altså modellen som har skapt en av de vakreste bilene noensinne, Gullwing-bilen.

I 1951 bestemte Mercedes seg for nok en gang å satse på billøp etter å ha tatt pause siden 2. verdenskrig, og utviklet en helt ny racerbil kalt W194. Denne ble raskt etterfulgt av W196 og 300 SLR, som på sin side førte til den gatelovlige 300 SL «Gullwing» i 1954.

Dette var en 2-dørs coupé, men i 1957 kom de også med en roadster som ble produsert inntil Mercedes kom med en ny SL-generasjon i 1963.

Saken fortsetter under Annonsen

Deretter fulgte 3. generasjon i 1971, 4. i 1989, 5. generasjonen i 2001 og dagens modellgenerasjon kalt R231 ble avduket i 2012.

Det er altså på tide med en ny generasjon, men Mercedes gjør faktisk ikke den jobben selv. De overlater ansvaret til avdelingen for de mer potente og spesielle bilene, AMG.

Mercedes vil nemlig at SL-modellen går tilbake til røttene, og det var som vi nå vet en racerbil fra 1952. Og er det noen som kan dette med å lage sportslige biler så er det jo Mercedes-AMG, så de har likegodt fått ansvaret for den nye generasjonen.

Utviklingen er godt i gang, og nå har AMG kommet så langt at bilene flyttes fra simulatoren og vindtunnelen til fysiske tester på landeveien.

Faktisk begynner den nye SL å bli så ferdig at bilene også skal testes på åpne landeveier, og istedenfor at det lekker ut såkalte spionbilder har Mercedes like godt lekket noen selv. Ja, offisielle spionbilder. Hmmm.

Men de lekker ikke når det kommer til detaljer rundt den nye SL Roadster, for faktisk er det svært så lite som er kjent rundt den kommende utgaven.

I kjent internett-stil går det selvsagt en masse rykter, men ingenting er foreløpig bekreftet.

Det vi imidlertid kan slå fast på spionbildene som du skal få flere av under er at den har blitt slankere, mer atletisk og det ser jaggu ut som en tøytopp som tak også, gjør det ikke? Og den arver nok også noen gener av en annen «ren» AMG-modell, AMG GT, så vi kan nok forvente oss noen skikkelig spreke varianter av nye AMG SL også.

Det får vi altså vite etter hvert, og her er noe så unormalt som offisielle «spionbilder» av modellen som har litt av en arv å ta vare på:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker