Annonse
Hjem Elbiler Et hint om den nye Kona

Et hint om den nye Kona

Hyundai har tenkt å fornye Kona, og den nye blir enda mer sensuell.

Rene og vakre linjer. Det er Hyundais framtid, og resultatet har vi har sett gjennom flere konsepter som for eksempel Prophecy (se lenke nederst).

Dette er ikke bare en fjern framtid, for bilmerket har allerede på gang nye modeller som følger designprinsippet «Sensuous Sportiness». Mer bestemt en oppgradert Kona, som ifølge Hyundai skal presenteres mer av i løpet av de neste ukene.

Men før den tid må verden få noen drypp rundt designet, og de pirrer med tre bilder som viser fronten.

Og disse avslører at designet til den nye Kona gjør at bilen ser enda bredere ut, hvor et nytt lyktedesign med LED-lys sammen med en ny «hai»-grill, ny støtfangeren og frontdiffusor gjør at sitt til at fronten ser ganske så mye mer sportslig ut enn tidligere.

Saken fortsetter under Annonsen

Hyundai har mer på lager.

For det kommer også en N Line-versjon av den oppgraderte modellen, som ifølge koreanerne har et enda mer aerodynamisk design med et lavt luftinntak og et anda mer aggressivt støtfangerdesign foran.

N Line-modellen tetter gapet mellom den ordinære utgaven og de mer potente Hyundai N-versjonene, og gjør nye Kona enda mer «Sensuous Sportiness» uten at prisen spretter altfor mye opp.

Kona ble lansert i 2017 som en «vanlig» SUV, men allerede året startet også salget av helelektriske versjoner kalt Kona Electric. Det førte blant annet til en enorm etterspørsel etter bilen i Norge, og det hopet seg opp enorme ventelister rundt ebil-versjonen.

Nå har imidlertid Hyundai tatt grep, og Kona Electric blir nå også produsert i tsjekkiske Nosovice som gjør at den store ventelist-perioden er over.

For oss nordmenn er Kona er litt morsomt navn på en bil, men modellen som er navnet etter et område på Hawaii gikk faktisk i eksakt den samme fellen som Honda Jazz en gang gjorde. Den bilen skulle opprinnelig hete Honda Fitta, med slagordet «den nye Fitta; liten på utsiden, stor på innsiden» med på kjøpet.

Den hysteriske tabben ble raskt oppdaget, og modellen ble navnet om til Jazz i Europa og Fit i andre markeder.

Cona betyr det sammen som Hondas kompakte bil først het om du befinner deg i Portugal, og dermed måtte Hyundai ta grep. Den ble døpt om til Hyundai Kauai, som passende nok også er et område i Hawaii.

I Brasil, hvor de jo også snakker portugisisk, er de ikke like høytidelig, så der heter bilen fortsatt Hyundai Kona.

Hyundai sier at de skal slippe flere designdetaljer rundt Kona og Kona N Line de neste ukene, og da får vi forhåpentligvis se hele bilen.

Under finner du lenken til Prophecy, et konsept som tar «Sensuous Sportiness» til et nytt nivå.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,828FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker