Annonse
Hjem Nyheter AMG drifter videre

AMG drifter videre

Mercedes-AMG kjører på med nye modeller, og nå handler det om en Shooting Brake-versjon.

Det er ikke mange ukene Mercedes-AMG klinket til med to helt nye kompakte modeller, A 45 og CLA 45.

Men de gjemte esset til slutt, nemlig en AMG CLA 45 Shooting Brake.

Og ja, du kan drifte med denne også.

For som med de to andre nye AMG-modellene har også Shooting Brake-versjonen en drift-modus, denne innstillingen som lar deg slenge på rompa til bilen som om du var den norske drifting-verdensmesteren Fredric Aasbø.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er mulig etter at Mercedes-AMG har utviklet en ny bakaksel-diff med to multiplate-clutcher som åpner og lukker lynraskt, og dermed er det mulig å styre momentet til hvert av de to bakhjulene individuelt.

For øvrig kommer alle de tre AMG-utgavene av A 45-modellene med firehjulstrekk som standard.

Mercedes-AMG kan også by på to versjoner av denne i likhet A 45 og CLA 45, en CLA 45 Shooting Brake og en CLA 45 S Shooting Brake med enda mer futt under panseret.

AMG CLA 45 Shooting Brake leverer 387 hestekrefter og et dreiemoment på 480 Nm mellom 4.750-5.000 r/min, mens AMG CLA 45 S Shooting Brake har 421 hk og 500 Nm mellom 5.000-5.250 r/min.

Dette er identisk til de AMG-modellene presentert for noen uker siden, og foruten at Shooting Brake har et annerledes design er den lik de andre modellene i ytelser og utstyr.

Det betyr at CLA 45 Shooting Brake også når 100 km/t på 4,1 sekunder og har en toppfart på 250 km/t, mens CLA 45 S Shooting Brake gjør sprinten på 4,0 sekunder og kan kjøres i 270 km/t.

Rent stilmessig har shooting brake-modellene mer coupélignende trekk, blant annet med et tak som buer seg ned bak bakenden for et mer sportslig uttrykk.

AMG-utgaven er selvsagt hakket mer sportslig, og kan enkelt gjenkjennes på AMG-grillen som har horisontale lameller i motsetning til de vertikale som CLA 45 Shooting Brake er utstyrt med. Og selvsagt AMG-logoen bak.

Vi vet ikke prisen ennå, men lillesøster AMG CLA 35 Shooting Brake med sine 306 hk starter på 705.000 kroner før levering.

Her er flere bilder av den ildfulle stasjonsvognen AMG CLA 45 Shooting Brake:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker