ABB skal nå forenkle ladebetalingen gjennom et kjøp av en oppstartsbedrift. (Foto: ABB E-mobility)

ABB forenkler ladebetalingen

Ladeleverandør har kjøpt et svensk selskap som utvikler løsninger for betaling med blant annet bankkort og mobil.


Norske myndigheter har bestemt at det skal bli enklere å betale for hurtigladingen, for det har vært en bremse for utviklingen at betalingen av hurtiglading har vært mer komplisert enn for eksempel å betale for bensinfyllingen.

Det nye er at det er krav om kortbetaling på alle ladestasjoner, men her er det kun snakk om de nye stasjonene som er satt opp etter 1. juli.

Siden har flere av de store operatørene kommet med nye løsninger, inkludert Mer og Circle K. De to har blant annet introdusert Autocharge, noe som skal forenkle ladingen. Her går alt automatisk, men første gang må du registrere bil- og betalingsopplysninger i en app. Circle K har også banet vei for en særs populær betalingsløsning her i Norge, nemlig Vipps.

En annen stor operatør, Ionity, åpnet nylig sin første stasjon som åpner for kortbetaling.

Også ABB E-mobility ser etter løsninger som forenkler betalingen, og melder nå at de har kjøpt opp den svenske oppstartsbedriften Vourity som utvikler skybasert teknologi for betaling av elbillading.

ABB sier at teknologien muliggjør rask, sikker betaling for lading av elektriske kjøretøy, ved å bruke en rekke betalingsalternativer ‒ inkludert kredittkort, mobilbetaling og RFID-brikker.

Vouritys løsning kan betjenes gjennom en betalingsstasjon eller direkte integrert i ladestasjonen.

‒ Det som imponerer oss mest med Vouritys teknologi er hvor enkel og lett den er å bruke, og det er det vi streber etter i systemene våre, så dette passer perfekt strategisk for ABB E-mobility, sier Daniel Alarcon-Rubio, Chief Digital Officer hos ABB E-mobility.

‒ Tilveksten av menneskene og teknologien fra Vourity vil sterkt forbedre og akselerere utviklingen av våre egne systemer og gjøre oss i stand til å betjene kundene våre bedre.

Vourity sier at deres mål alltid har vært å levere en sømløs kundeopplevelse når det kommer til betaling.

‒ Etter hvert som vi utvikler oss fra oppstartsfasen til full kommersialisering, er vi sikre på at vi som en del av ABB E-mobility vil være i stand til å øke vår evne til å levere denne opplevelsen i stor skala, samtidig som vi fortsetter å utvikle og forbedre teknologien vår, sier Hans Nottehed, medgründer og administrerende direktør i Vourity.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Elbil ABB Lading